Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

djpa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om djpa

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tackar för tips. Skall testa trimfenan lite idag och se om det gör någon skillnad. Hydral eller trimplan blir till hösten eller våren. Fixar inte sånt själv och alla verkstäder bara skrattar när man frågar dem om de har tid...
  2. Att den har så enorm planingströskel är jag också förvånad över. Har inte kollat stigningen på propellern än men det är det enda jag kan komma på som gör det. När det gäller mitt andra problem så släpper jag ratten så far den över direkt till höger och vänder på en 5-öring. Inte så att den drar höger utan den verkligen sticker direkt. Vid farter på 10 knop eller mer är det direkt farligt....
  3. Hej, Köpte båt utan att testa i vattnet (jag vet.....). Båten är en Askeladden 505 Freestyle med en 75hk Optimax. Problemen jag har är följande: Problem 1: Båten känns väldigt baktung. Planingströskeln är grym (negativt) och med två personer sittandes bakom pulpeten känns det som om båten skall tippa över. Någon som upplevt samma sak med liknande ekipage? Känns lite B på en såpass ny båt att be passagerare förflytta sig varje gång man skall plana ut. Problem 2: Rattutslaget lägger över max till höger vid alla farter förutom då motorn är rejäst upptrimmad och gör 25-30 knop. Styrningen är teleflex och ratten är extremt lätt. Att justera trimfenan känns inte riktigt som rätt lösning med tanke på att den styr bra (rakt fram) vid högre farter upptrimmad eller? Kan man göra styrningen trögare? Kan stigningen på propellern göra skillnad? Ja, alla ni kunniga. Tips eller lösningar på problemet uppskattas varmt!
  4. Är ingen expert men möjligtvis att ha riggen nere i vattnet för att inte få kylsprängningar i motorn. Nu är det ju saltvatten så det krävs ju både kyla och tid (och otur) men det är väl möjligtvis det enda jag kan komma på. Vi kör som vanligt och än har allt funkat fint för oss.
  5. Japp, skall ut med 10st proffstinor köpta av yrkesfiskare. 120 cm långa = mycket hummer ??!! Har kört tidigare år med varierande lycka. Kan instämma med någon talare innan att biltemas prylar är kass! Bättre och satsa på färre riktiga burar än flera biltemas. Vi körde ett tag under förra året med både och. 2 proffstinor och 14 biltema. Den matchen slutade 16-1... Vi kommer att köra utanför Onsala och är i stort sett beredda. Makrillen insaltad sedan länge, tinorna fixade. Det enda som saknas är båt....Får köpa en innan premiären. Den eviga frågan om djupet. Vad tror ni ärrade hummerfiskare. Vilket djup kommer dom spatsera på i år med tanke på torka/regn, värme/kyla? ps. Tragiken låg tungt över huset förra veckan. Efter en avfrostning av frysen hittade jag 2st kvarglömmda hummrar från förra året. Antog att dom inte kan hålla sig såpass länge så de fick gå i sopbingen..med en tår i ögat ds.
  6. djpa

    Laga Blue Line

    Hej, Är det någon som har tips på hur man skall fixa till revor/skador på en ryds blue line. Verkar vara oooootroligt svårt att få snygg finnish på lagningar på blått skrov.
  7. Hej, Hade samma problem med min yamaha 60hk -93. Fick olika tips. Alltifrån att det var vatten i tank/förgasare, dålig blåsa till att jag hade läck på någon bränsleslang. Bytte blåsa och slangar, körde med k-sprit men det fungerade inte. Motorn ryckte ändå över 5000 varv. Sedan testade jag förgasarrengöring och det gjorde susen! Kostade 69 spänn och då slapp jag plocka ner förgasaren.
  8. Och var lägger du dina tenor....
  9. djpa

    Hmmmm????

    Finns ett svar till 110 = 6 (binärt) och 1110 = 14 binärt så rätt svar kan oxå vara 6 plus 14 - 1 = 19 SK (saken klar!)
  10. djpa

    Fiska havskräftor

    Hej, Tänkte att det kanske var någon som hade bra koll på vad man skall tänka på när man fiskar havskräftor. Det jag hittills fått reda på är: * Djupet skall vara c:a 40 meter eller djupare. * Kräftorna trivs på plan lerbotten. * Agna burarna med fiskrens ex. makrill. Stämmer detta och vad mer kan vara bra för en förstagångsfiskare. Alla svar mottages tacksamt!
  11. Ah! Ett levande lexikon! ;-) Här kommer några till som du kanske kan översätta?: Mittpulpet / pulpet Toft Länspump planing
  12. Har testat http://www-lexikon.nada.kth.se/skolverket/sve-eng.shtml men det finns tyvärr inte båttermer i den. Sökt på bl.a. lanterna, fribord etc. utan resultat. Vet att det finns lexikon med översättning för ex. byggbranschen och hade väl hoppats att det även fanns för båt/segling.
  13. MotorbåtsSnack kanske inte är rätt forum men ändå... Är det någon som har tips på någon bra site (helst gratis) som kan översätta svenska båttermer/ord till engelska? Trots ett antal år i USA fastnade jag direkt när jag skulle beskriva min båt på engelska! Tusen tack på förhand!
  14. Har en 19-stigning till Mercury om det kan vara intressant. Haft till min Mercury 75hk innan. Fick en bättre gång jämfört med 17-stigningen som satt innan, lägre varv och högre fart.
  15. djpa

    Torsk

    Hej, Är det någon som kan dela med sig av några bra positioner för torsk (helst grov torsk) i kattegatt mellan Onsalafjorden och fladen med omnejd?
×
×
  • Skapa nytt...