Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Ruskprick

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    73
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Ruskprick

  • Placering
    Löjtnant
  1. Japp, har själv gjort en sådan vurpa. Dock inte med båt. Hur eller hur är båtpriserna just nu ganska diskuterbara. Det har jag märkt efter en hel sommars båtletande. Många båtar har legat väldigt länge både på marinor och i trädgårdar. Det beror på det lite osäkra ekonomiska läget i europa, tyvärr för de som säljer och till glädje för de som köper helt enkelt. Detsamma gäller ju även bilar och hus.
  2. Kan det vara så att vi har lite mer känslor i vår båt/båtar än våra bilar? Det har nog jag i alla fall. Självklart känns det lite vemodigt och trist när båten man tyckt så mycket om, polerat, putsat och förhoppningsvis haft många fina minnen med prispressas och hånas av köpare. För mig är det nog lite så. Bilar har jag haft så många att jag tappat räkningen, men vem minns inte sin första bil? För att inte tala om min första motorbåt! Oj, jag la nog 2ggr båtvärdet på gelcoat och färg på den båten ;-) Jag har letat lämpligt objekt under hela sommaren och står nu med ett par objekt kvar på listan. Jag har efter noga övervägande och efter diskussioner här på MG samt med vänner släppt drömmen om en klassiker typ Coronet 21/24 eller Nimbus 22DC, mycket p.g.a. de alltför höga entusiast-priserna. De objekt jag kollat på har ofta haft gamla smårostiga B23 eller B30, d.v.s inget för de som inte har mycket kunskap (eller pengar) att hålla dem vid liv. Ett motorbyte är galet dyrt, det vet alla som gjort det. Om motorn är gammal och sliten, är i princip båtens bruksvärde i det närmaste noll. Många båtar är dessutom fint renoverade på ytan. Nylackat, rubbat och vaxat till ett ok skick. Men precis som bilars plåt och lack föråldras plasten i båtarna. De utsätts för otroliga krafter där ute på havet. Ett skrov från 70-80 -talet kan vara i ok skick men ofta när jag tittat och känt på plasten under luckor och mattor känns de lite svampiga och kexiga. Lycka till med ert köpande/säljande! Jag menar det verkligen, men kom ihåg att det alltid är köparna som bestämmer priset! Acceptera det eller skit i att sälja båten. Btw. Sålde en tokfin Saab 9-3 Vector för ett halvår sedan. Det var inte så kul för mig, men jag fick ju inse det faktum att Saab inte längre finns. Man kan undra varför detta inte verkar gälla konkursbolag som Nimbus? Fina båtar, javisst! Saab är också en fin bil, men det spelar ingen roll om märket har eller hotas av konkurs. Men åter igen tror jag det är känslorna som styr oss. Mer hjärta i Nimbus än Saab, helt enkelt. Senast ändrad av Ruskprick | 08 augusti 2012 | 08:48 Senast ändrad av Ruskprick | 08 augusti 2012 | 09:11
  3. Jag undrar om någon har koll på hur mycket en Johnson 140 ger i laddström. Är det värt att ha dubbla batterier och skilerelä?
  4. Håller på att kika på ny båt... Funderar på inom/utombordare och behöver lite input. En av frågorna är laddström. Laddar en stor utombordare lika bra som en inombordare? Tacksam för lite upp & ner -tummar för dessa alternativ.
  5. Hej! Jag går i funderingar att köpa en C20 men damen tycker att det är för svårt att ta sig ombord och önskar sig helst en båt med öppningsbar framruta... Är det någon som vet om man kan bygga om framrutan så man kan få denna funktion?
  6. Någon som har en T17 DL som har något tips på hur man kan fixa en enkel barnslaf som junior 2år kan sova sin lunch i? Har funderat, men inte kommit på någon bra lösning...
  7. Hej på er alla entusiaster, hoppas ni har en skön båtsommar! Jag har tidigare ägt en bobåt, men nu har jag bara en styrpulpet, p.g.a. sommarhusköp... Men nu börjar längtan till havet bli för stor och jag har börjat leta runt efter en lämplig båt till min lilla familj (Jag, Anna och vår son Leo). Vi har sommarhuset i Ljungskile på västkusten och styrpulpeten är kalas om vi bara skall ut och bada eller puttra runt kring Orust, men jag vill lite mer. Kanske kommer vi aldrig bo i båten, då det finns gott om hotell och vandrarhem runtomkring öarna här, men det kan vara gott att kunna lägga junior för en tupplur på vägen hem någon gång då och då. Jag har letat runt på blocket efter lämpliga objekt, men inte ännu funnit det helt ultimata, så nu behöver jag lite tips. Jag gillar formen på ex. vis Ockelbo t17 DL, men kanske blir den stötig om det börjar gunga lite? Dessutom finns ju ingen slaf till junior. Men jag gillar verkligen designen. Den är både fräck och lite retro. Men kanske i minsta laget? Jag har kollat på några amerikanska baljor, men de känns lite plastiga och törstiga eller har jag fel? Jag gillar verkligen De vackra Coronet-båtarna (dc 21 & midi 24) men de känns tyvärr lite dyra och överprisade, eller? Grejen är att någon jättebåt är ingen idé, vi kommer inte vara ute så mycket. Däremot vill vi ha lite komfort och jag design och sportighet. Känslan är att en 17-fots balja kommer hoppa och flyga likadant som min nuvarande 4,35 långa styrpulpet. Jag behöver således lite tips och idéer. Maxpris är kring 100'
  8. Oj oj sicken skillnad! Båten blev mycket mer lättkörd, fick extremt låg planingströskel och blev mycket stabilare. Om ni funderar, sluta med det och köp smart tabs!
  9. Fick detta svar från en båtmotormeck: Tyvärr så går ej dessa cylindrar att laga. De har en kammare med olja och en med gas. Det är alltid gasen som läcker ut och det är därför den blir trög. Antingen så får du försöka att hitta en bättre begagnad eller köpa en komplett ny cylinder (8990 kr inkl moms)
  10. Är du säker på det? Jag är lite orolig att det är en gashydraul och att jag sabbar det fullständigt om jag pillar... Jag har dock lokaliserat två insexskruvar, en uppe och en nere, precis som du beskriver. Men vilken olja skall man ha?
  11. Åkte ut till en marin-meck i GBG och fick en gratis :-) Tack till Tifo Marin!
  12. Hepp! Har en Johnson 40hp från 90-talet som tappat en fettnippel... Är det någon som vet vilken dimension (gänga) det skall vara på den? Kunde mätt, men båten ligger 10mil härifrån...
  13. Har du kollat bensinpumpen och luftfilter?
×
×
  • Skapa nytt...