Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

lars11

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    55
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

1 följare

Om lars11

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Troligtvis sant men det är ju det jag skriver. Jag vill hitta den lättaste oavsett typ. Jag vill inte få reda på ”den lättaste 4-taktaren” om den inte är lättast av alla.
  2. Letar en lite kraftigare motor till gummijollen. Har en yama 6hk 2-taktare nu men skulle gärna ha ett par hk mer. Men inte tyngre(!) vilka 8 hk tex är lättast? 2 eller 4 takt spelar ingen roll.
  3. ska byta dynor och kapell på vår Regal 25 och undrar vilka dyn- och kapellmakare som är bra i stockholmstrakten?
  4. Hej Ska justera in motorn som varit utplockad och behlver en tolk, en för stödlager till ryckutjämnarens splines. Någon i stockholmstrakten som har en? Hyres eller lånas
  5. Har lyft ur motorn för reparation och tänkte fräscha upp där under. Det är ljusbeige gelcoat/topcoat i motorrummet och jag tänkte "måla om" och spackla igen några skruvhål och sånt. Hur gör man bäst? Rengöring, slipning? mm. Ska man köra topcoat med vax eller lackar jag med tvåkomp PU-lack? Någon som gjort fint och har bra tips och inspiration?
  6. Måste byta kuggringen på svänghjulet efter en skum skada där både startmotorn och svänghjulet fått kuggar bortslagna...(?) I vilket fall, någon som vet var man kan få hjälp med att lyfta ur motorn ur en 25ft regal? Den ligger på Ingarö just nu. Förslag?
  7. Hej finns någon som har en avdragare för stödlager att låna/hyra ut/sälja? Har ett SX drev där jag har svårt att få lös lagret med min dåliga glidhammare. Är i stockholmstrakten/nacka
  8. Min vanliga glidhammare med krok var lite för vek, någon som har rätt verktyg att hyra ut, sälja eller så? Nacka, Stockholm eller hyfsat nära?
  9. vad hade du för grundfärg? Jag hade roströd primer och underlaget påverkar jättemycket, har man röd, blå eller grå så blir det stor skillnad. Dock tror jag att min film hette "Dunkel" eller nåt. Dessutom ser du att mitt mönster ser mycket mindre tydligt ut innan jag klarlackade, det gjorde jätteskillnad. Har du några bilder på resultatet före och efter?
  10. Ok, frågan är vilka varv som finns och som är värda att kontakta?
  11. Har en 25 fots regal som har dels gammal floridafärg och ett par lager östersjöfärg på slitna ställen. Nu börjar det flagna här och var och jag känner inte för att själv krypa runt och slipa, dessutom står den på vagn och vi får inte slipa färg fritt längre på båtklubben. Någon i Stockholmstrakten som är hyfsat proffsiga och har rätt pris på att slipa och måla? Helst söder om stan. Det är ok i sommar, men till vintern är det nog dags
  12. kul att det gick hem! Ta lite bilder du också så får vi se lite olika varianter av det här.
  13. Ja tack! Det är i ordning: 1. "spackel/ytbehandling av ren aluminium" med epoxy som jag penslade på. 2. Biltema rödbrun primer efter planslipning 3. Finputs med 600 papper 4. Vatten transfer tryck, köpt på http://wt-direct.de/, finns http://www.mydipkit.com/ och en massa på ebay. Det enda jag köpte var film med trämönster och aktivatorsprayburk. 5. Biltema klarlack ca 4 lager 10 minuter mellan. 6. Done! Jag fick flera meter film och det gick väl åt 40 cm till det här och blev över... Kanske kör panelen med alla mätare till hösten om det här håller bra i sommar. Det känns stabilt i alla fall. den här videon visar lite hur man kan göra. jag doppade i en vattenbalja i garaget. Ingen specialutrustning.
  14. grejat lite med att renovera min amerikanska strömbrytarpanel som korroderat och sett ful ut. Tänkte på att lägga fanér och epoxy men det var svårt att hitta sån burl-faner och framförallti till rätt pris. Funderade på att byta till trä/plywwood men det skulle se lite klossigt ut. Till sist bestämde jag mig för att testa trämönstrad film genom vattenöverföringstryck, mest som ett hobbytest. Och tro det eller ej, det blev ganska bra! Här kommer lite bilder på processen. Vad tycker ni?
  15. Går igenom elen i år och i motorrummet är ALLT ihopkopplat med jordkabel, dvs. det går tjock sladd mellan blocket och metallgenomföringar, trimplan, trimpump, vv beredare, osv. Har väl med korrosion att göra, alla strömmar tas av anoderna, men måste det vara så här? Måste varenda metallgenomföring och tom rostfria trimplan vara jordade här i östersjön? Har även landström från c tek och den är inte jordad i blocket *förutom* indirekt genom vv beredaren, som självklart är jordad vid landström. Har inte alltid den kontakten i iofs. Hur ska jag tänka? Kan jag ta bort alla jordslingor till blocket eller ska jag se till att *allt* är kopplat till blockets jord?
×
×
  • Skapa nytt...