Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Sebtho

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    86
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om Sebtho

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Min regulator är utformad för spänningar upp till 100volt. Seriekopplade man solcellerna blir dom enligt uppgift mindre känsliga för partiell skugga. Mina paneler ger maximalt 21volt styck.
  2. Hm. När du säger det så så ska jag kolla värdena lite noggrannare. Värdena jag gav kom ur minnet men det är ju inte längre var det har varit... Jag fokuserade på laddspänning och ström inte på inkommande.
  3. Var mäter du 2,2A? Är det möjligen nettot av inmatning och förbrukning du mäter?Den totala laddeffekten då Förbrukar inte går via regulatorn. Jag tolkar svaret som att regulatorn har en display som säger 2,2A.Är du säker på att värdet gäller utmatad ström, d v s 12V-sidan? Om värdet gäller inkommande ström, d v s 36V-sidan så låter inte 2,2A orimligt i mina öron. Hyfsat säker. Displayen har inkommande spänning från cellerna runt 57v Inkommande ström knappt 1,5 A Spänning till förbrukare typ 12,7v Ström till förbrukare 0,0A Spänning till batterier 12,7 v(vid belastning) Ström till batterier 2.2A Regulatorn är en EP Tracer2210A Displayen är en MT50
  4. Var mäter du 2,2A? Är det möjligen nettot av inmatning och förbrukning du mäter? Den totala laddeffekten då Förbrukar inte går via regulatorn.
  5. Mätningarna har gjorts under belastning så batterispänningen har legat runt 12.6 volt. Står i begrepp att bygga ut batteri banken. Till AGM och dubbla kapaciteten. Men är lite orolig för funktionen på solcellerna (E-bay). Tycker ladda strömmen är för låg. 150watt borde kunna ge närmare 10A laddning tycker jag. Har mätt tomgångs spänningen i alla och den ligger okej på typ 16-17 volt på alla tre celler. Frågan är om man ska reklamera?
  6. Jag är kanske korkad men 600watt?!? Jag förstår inte...
  7. Hej på er, Jag har ett ny installerad solcellspacket på totalt 150 watt. Tre seriekopplade 50watts celler med en mppt regulator. Cellerna är monterade horisontellt. Vad kan jag förvänta mig för laddström på min anläggning? Har hittills toppat 2,2A vilket jag tycker känns lågt... Har inte loggat ordentligt utan bara tittat till emellanåt.
  8. Jag är färdig med installationen och fick 3m skarv kabel till zipwaken över som finns om någon behöver.
  9. Har lättat på skruvarna nu och nu är alla på grönt, Puh...
  10. 5Nm är väldigt lite... 2Nm till servot är så mycket du orkar dra med två fingrar med en lite skruvmejsel... Så det vart nog ganska regält för hårt draget från min sida.
  11. Har fått höra att åtdragningsmomenten i instruktionen är viktigt att hålla... Det gjorde inte jag... Så jag väntar med att kontakta leverantören tills jag gjort rätt...
  12. Det gör jag. Tack för input. Kollar på lite andra ställen för att se om det är ett isolerat eller utbrett problem.
  13. Tackar. Då känns det lite bättre men kommer kontakta leverantören på tisdag. Första uppstart av gps kan ta en halvtimma Innan den laddat ner satellitkartor och enheten fått ställt klockan.
  14. Hej, Jag har kommit så långt att jag monterat mina 600s zipwakes på en uppljuten platta som är planare än kravet. Mitt problem är att när jag testar interceptorerna blir momentet för högt... Gult på alla utom en som blir röd?!? Allt är nytt, ingen skit, inte bottenpwlatta ännu. Någon som monterat och testat ännu?
  15. Hej, Har i och för sig sålt båten med AQAD40 Men läser man din beskrivning känns det ganska rätt Läge 2 är spänning till stopventilen. Vrider man av för snabbt hinner inte motorn stanna. Att man får slå på tinningen igen för att vrida tillbaka till stoppet är nog inte så konstigt. Har för mig min var så. Bara det går att stänga av... Hela manualen med schema finns för nedladdning på nätet.
×
×
  • Skapa nytt...