Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

folkatorparn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om folkatorparn

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. JA... hundra meter efter sjösättning. Den gamla båten stack inte mer än 70cm... den nya tydligen 130... Pinsamt... Senast ändrad av folkatorparn | 16 juli 2008 | 22:18
  2. ser ut som om någon lustig prick... har bett en älg att skita i ett fågelbo bara för att förbrylla ornitologer runt om i landets forum??? :-))) sorry... P.S får man priser om man vinner??? Senast ändrad av folkatorparn | 04 juli 2007 | 23:31
  3. jag har varit med och limmat duschutrymmen i en gammal bogserbåt i stål, för permanentboende i sthlm str vägen. bara man väntar in Rätt Hugg i Limmet innan man slutligen gnider fast mattan, så fungerar det kanon!!! fast det är klart,,, inget lim i världen klarar av att ständigt utsättas för fukt och temperaturskillnader... Rätt hugg=det skall kännas klistrigt men inte smeta på fingret... då har tillräckligt med fukt avdunstat. Och förresten, Ja.. bara underlaget behöver strykas... en yta således Väl mött L. Senast ändrad av folkatorparn | 04 juli 2007 | 23:25
  4. som gammal golvläggare kan jag bara säga ja!!! vänta bara på rätt hugg i limmet. stryk an limmet med limspackel, låt torka tills du känner en klibbig yta Innan du gnider fast beklädnadsmattan... väntar man för länge får man limma om,,, för kort tid = blåsor. Väl mött. L.
  5. En så alert och hjälpsam viceamiral får säkert napp snabbt i dessa forum ! Tack för uppsträckningen om hur det skall gå till... En enkel kadett kanske lär sig ett och annat om man får hålla på. :-)
  6. Är man blott kadett har man inget vett... skall kolla datum mer noga, TACK :-)
  7. folkatorparn

    Nya Segel

    gransegel tar hem nya segel billigt från thailand. ca 8000:- för stor och fock.
  8. Tycker det verkar likna en Hurley 18...
  9. www.rullfock.se Ett lite billigare alternativ som jag inte prövat, bara funderat på att köpa. För övrigt, kul med folk som kollar upp språkbruket på forum runt om ... fast inte så informativt för dig förstås.
  10. Tack för tipsen... jag får väl investera i segel då det sägs vara en god sådan.
  11. Inne och letar segel... tips??? Aktiva är det inte nån typ av arbetsmarknadsåtgärd? Jag vore gärna arbetslös ett tag om man fick segla istället!!! ;-))))))))))
  12. Nu när det droppar från taken längtar man ut på sjön igen!!! Efter min första sommar med trissen tintin har jag funderat på att skaffa nya segel-har originalseglen från -75...de är ju hela men ack så bukiga, lite seg i vändningarna och trött i lättare vindar. Är det någon som har tips om var man bäst och prisvärdast handlar?
  13. I praktiskt båtägande visade de en variant med en tillkapad spjälsäng från ikea... de hade kapat spjälorna efter egna mått och personlig smak. Jag tyckte detta var en billig och smart lösning. Går ju att anpassa till vilken ruff som helst. de hade spänt fast med spännband i botten. Lasse.
×
×
  • Skapa nytt...