Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ricky

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    308
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Ricky

  • Placering
    Kommendör

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Till helgen är det dags för Smuggler-träffen! Antal anmälda båtar är nu 20st.
  2. Antal anmälda deltagarbåtar är nu 12.06.07 uppe i 13 stycken.
  3. Hej alla Smugglerfantaster, nu är det dags för Smugglerträff på Nässlingen i Stockholms skärgård igen. Datum är 7 juli 2007. Anmäl intresse så smuggler.se www.smuggler.se Mvh. Ricky smuggler.se
  4. Du har väl helt enkelt inte monterat segmentets märke mot kugghjulets märke? Eller?
  5. Jag hade en från 1974 med en VP TAMD40b maskin på 165hk. Båten toppade 23knop tom och 21knop semesterlastad och marshade lungt och avslappnat 17knop. Bränsleförbrukningen var ca 1,5 liten/Nm. Generellt kan jag säja att det vad gäller plasten och strukturen är en riktigt bra kvalitetsbåt dock har de vart med en stund och kan ha bygts om och modifierats en hel del från orginal. Se upp med plastpest och stödlarer till proppaxel samt bussning/lager till roder. Bra och stabil båt som inte driver okontrollerat i sidvind tack vare kölen, kan dock upplevas som lite bynglig att manövrera i trånga hamnar då man backar men det gäller ju alla enkelmotors båtar med rak axel utan bogpropp. Personligen tycker jag att en bensinmotor är fel i en halvplanande familjebåt sedan den alltid går tungt.
  6. Här kommer bilder på E-drev (det gråa) och R-drev (det svarta). Mitt R-drev har så kallad rundbanekona dvs ett förlängt växelhus. Är det den där Crumen du köpt som låg till salu på blocket? Vad är det för maskin? Ska du köra Classic Offshore med den? Classic Offshore Ricky.
  7. Det som förr kallades för Chalmersdrev var ett 100d-drev som var modifierat av Chalmers tekniska högskola (CTH). Detta var avsett för racing och såldes ofta tillsammans med Volvos Competition B20 motorer klicka här som från början var på 138hk. Efter dessa utveklade Volvo i samarbete med CTH 250/270 R och E dreven. E-drevet har ett växelhus som mäter ca 9cm i diameter och var avsett för Volvos 3-liters motor B30 Volvos 3-liters motor B30 som i Competitionutförande gav 200hk på vevaxeln. R-drevet är betydligt klenare och tunnare än E-dreven och har ett växelhus som mäter ca 6,5 cm i diameter och var efterföljaren till Chalmers 100-drevet och var avsett för Volvos B20 Competition som gav 155 eller 165hk beroende på bestyckning. Ett standard 270-växelhus mäter ca 13,5cm i diameter. Dreven är racingdrev byggda med lågt vattenmotstånd som högsta prioritet och håller man sig innom ramarna och inte mosar på med för mycket effekt ska det inte vara några problem om det är friska grejor. Reservdelar till dessa drev är ingen lätt sak att få tag på. R-drevet går att få tag på begagnat om man letar lite (köpte ett själv för ett par veckor sedan) men CTH-100 drev eller E-drev ska man ha en rejäl portion tur om man ska få fatt på. På bilden ett Chalmers 100-drev. Ricky.
  8. Hittade en bild till. I dena båt som på 80-talet ägdes av en kompis satt en VP Competition 155hk B20 motor. Den gick väldigt fint.
  9. Kommer inte ihåg namnet på denna Joker19.. Kan det vara en sådan som efterfrågas?
  10. Ricky

    Till Admin på MG

    Volvos Competitionrör har helt torra avgaser hela vägen och mantlingen skall inte släppa vatten in i avgasdelen, alltså ska kylvattnet inte kunna rinna in i en cylinder pga felkoppling av slangarna sedan det rör sig om två helt skilda kanaler, om det nu är helt förståss... Jag har ännu inte provtryck röret men självklart kommer detta att göras innan bromsning.
  11. Ricky

    Till Admin på MG

    Hörrö Nisse, hadde du inte själv vart ett blöjbarn så hade du väl mött mig i den kritik jag gav dig efter att du över telefonen sålt mig delar som felfria men som visade sig INTE VARA FELFRIA i verkligheten!!! Lågt!!! -Skitlågt!!! Säljer man defekta grejor kan man väl säja detta redan i telefonen eller?? Pellejöns!
  12. Det sa du inget om då jag köpte det av dig??? Tack för det!
  13. Funktionen på en tvåtaktare bygger på prinsipen att man fyller cylindrarna med ny bränsle/luft blandning med hjälp av vevhuskompressionen och det är denna som driver membranpumpen. Då motorn är avstängd utjämnas detta tryck genom att kolvringar och membran inte är täta och oavsett i vilket läge kolvarna står råder atmosfäriskt tryck i vevhuset. Det går alltså fint att montera pumpen oavsett vevaxelläge.
×
×
  • Skapa nytt...