Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

teebees

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    94
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om teebees

  • Placering
    Kapten
  1. Det svaret jag fick av mitt försäkringsbolag när jag ställde samma fråga var att jag kunde täckna en försäkring utan sånt som påverkas av motorns storlek. ex stöld, hamn, brand. Dessa påverkas ju inte av en för stor motor.
  2. Själv skulle jag låta det vara som det är nu och slänga på ny bottenfärg bara. Hade det varit en plastpest med lite fart i hade det varit blåsor och luktat. Kör så länge båten håller, säkert 15år.
  3. Ett tips bara: om du ska måla vitt, så använd off white (ben vit) eftersom kalkvit färg blir oerhhört jobbigt att ha en solig dag. off white ser JÄTTE vit ut den också. Bifogar en bild på en av mina gamla båtar som är målad med offwhite. Använde Biltemas Primer och topcoat. (Skratta dom som vill) Den funkar tycker jag.
  4. Hej. Är på jakt efter en 4-taktare med insprutning i storleksklassen 25-30Hk. Ska man välja insprutning? för/nackdelar? Jag har tittat mycket på suzuki, erfarenheter? Min budget tillåter tyvärr inte nyköp, så från vilka årsmodeller finns det insprutning på de olika märkena i 25-30Hk serien. Ska användas mest till trolling, om det har betydelse.
  5. vilken prisklass ligger båten i? finns bättre(dyrare) och sämre(billigare) sätt att utföra detta jobb på.
  6. Hej. Har i dag en Johnson 25hp -84 till en ryds 480. Den gör ca 19knop. Funderar på en beg. yamaha 20hp 4-t -97. Vill ej förlora toppfarten(transportmöjligheterna) och är samtidigt ute efter 4-t tysta gång på tomgång samt bättre bränsleekonomi eftersom den kommer användas till trollingfiske. Några erfarenheter eller synpunkter om detta byte?
  7. har själv bytt durk på en eka. då var problemet sådant att det var en dubbelbotten för regnvatten. det hade inte hållt tätt så hela durken hade ruttnat. nu har jag gjort en helt tätt durk. men som tidigare nämnt så lyckas det alltid komma in lite vatten iaf. så mitt tipps är. gör en luft fylld botten men ha en dyvika i aktern för att kontrollera vatten och ev. torka ur skrovet när den är på land.
  8. man brukar säga att man får det man betalar. Har själv gjort 2st polyester jobb av halvstor typ. Bytte ut akterspegeln på en och lade ny durk i en. Använde seasea vid ett tillfälle och biltemas vid ett. märkte ingen skillnad i resultat eller under arbetet.
  9. är hålrummet allt för stort kommer det gå åt mängder med fogskum. tror en stor tub 750ml blir ca 25l skum. räkna ut ungefärlig volym på mellanrummet onnan du fyller. Hade själv samma poblem med en crescent 43:a . kapade bort hela durken. lämnade 4cm runt om. lade en ny plywood. 12mm och plastade 2lager sedan 2lager topcoat. mycket jobb men vart mycket bra. mvh tobbe
  10. så som jag förstått detta med max motorstyrka så är det mest försäkringsbolaget som bryr sig. annars måste man ju alltid göra en bedömning utifrån styrkan på sin akterspegel. ett tips är att man gör en beräkning på en försäkring. ex på https://secure112.lansforsakringar.se/spin2/bavi/start.asp och där överdimmensionerar motorstyrkan. då kommer programet att protestera och meddela vad max motorstyrka är. OBS. går ej på båtar äldre än 30 år. Jag sökte på en crescent 525 -77 (30år) och då stog det max 40hk. MVH TOBBE
  11. hej. Har i dag en gammal 25hk johnson 2-takt. den drar cirka 1,5liter/timmen vid trolling ca 2knop. funderar att byta till 4-takt. tittat mycket på honda 30-40hk. vad drar en sådan vid trolling. även andra märken är intressanta om ni har bra erfarenhet av dem.
  12. fundera vad som kan hända när lite höstlöv täppt igen dyvikan och flytkroppen är vattenfyld och vattnet börjar frysa. (is tar större plats än vatten.) Medans ett fruset badkar antagligen inte tar någon skada alls. Mitt sätt att se det. Sedan är min uppfattning att flytkroppen med tiden blir sliten och dålig att motstå vatten. Finns stor risk att durken ruttnar underifrån. Varit med om det i flera fall då denna typ av regnvatten-lösning funnits. ÄVEN RYDS 480!
  13. http://www.svensktsportfiske.se/ är ett fiskesajt som har väldigt mycket om just bollnäs och hälsingland. Många amatör reportrar som skriver insändare och så. Själv föredrar jag trollingfike i bergviken och orsjön/tevsjön. Denna årstid inriktat på gädda och gös. http://www.alvkarlebysportfiske.nu/ Verkar gå segt i år... om man jämför med fångsstatestik från tidigare år. Kommer upp ett fåtal lax/öring per dag. Vet ej hur hårt det fiskas dock. Trevlig semester i ljusnans dalgång!
×
×
  • Skapa nytt...