Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

finness

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om finness

  • Placering
    Kadett
  1. finness

    Väderstationer

    Vill man veta kommande väder så är den här ganska bra.
  2. finness

    barlast

    Kanske barskåpet skulle vara något Ursäkta, men jag kunde inte hålla mig. :-D :-D
  3. Man skall akta sig att det inte finns gammalt sot på kolven och toppen som kan lossna och skada kolvarna. Jag har själv råkat ut för det med en Mercury 40 som stått några år. Resultatet blev intryckt nedre kant på kolven och brustna kolvringar. Detta bara genom att dra i startsnöret. :cry:
  4. Jag hade en 85 Hk Evinrude från sjuttiotalet som det inte fanns något kylvattenhål på men det dröste vatten ut med avgaserna,men det kanske skall va så. :x-mas: Dessutom hade den elektrisk växel ;-)
  5. På tidigare Askeladden som var för max 15 Hp så satte det ofta en 20 Hp snurra på. Följden blev att båten klättrade upp på kölen och blev mycket instabil med gasen i botten. Akterspeglarna och durken sprack också sönder. Uttern kanske är flatare i båtten än Askeladden var men risken att man kör sönder skrovet är stor om man ökar motorstyrkan från 35 till 50 Hk. :roll:
  6. finness

    Flodin

    Jag vet bara att det tillverkades motorer som hette Flodin vid Degerby i Ålandsskärgård. Möjligtvis finns det någon på Föglö som kan ge information.
  7. Det är lättare att ta loss luftfiltret och röret till turbon. Man kommer åt axeln därifrån också. ;-)
×
×
  • Skapa nytt...