Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

basegunnar

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om basegunnar

  • Placering
    Fänrik
  1. Två bra båtar, jag har en v-23 Salmon som har samma skrov som Virgon. Går riktigt bra i sjön, stabil och snabb kan jag verkligen rekommendera. Minst 115 hur är mitt tips!
  2. Hej! Jag känner mycket väl igen ditt problem. Hade exakt det samma när jag köpte ny motor till min Uttern 6000. Här får du en länk som jag lade ut 2006 och till slut så löste det sig. http://www.maringuiden.se/forum/;thread=52413&highlight=uttern 6000 Jag fick upp min till 5700 varv till slut och med 60 Hkr strax över 20 knop, det är ingen fartbåt precis.
  3. I höstas köpte jag en V-23 Salmon och jag försöker hitta lite mer information om båten, dvs någon som har en eller haft. MEN det är minst sagt lite info att läsa. Så det vore kul om någon på forumet har några erfarenheter av denna eller av syskonbåtarna V-23 Virgo eller Marlin.
  4. Hej! Sålde min Yamarin 5940 i förra veckan. En båt jag varit väldigt nöjd med och här kommer lite synpunkter för din som kanske är intresserad av denna modell. (tips jag gärna tagit emot när jag stod i båtköpartankar för några år sedan) Med en 100HK 4-taktar på akterspegeln gör den 31 knop som maxfart. Planar upp vid ca 12-13 knop och har skaplig förbrukning vid ca 4700-4900 varv. Båtmodellen gör att du kan köra/åka båt även i tasktigt väder, regn och/eller kyla, och du kan säkert köra med denna modell året runt om det inte är is. 6 vuxna åker utan problem i båten och 2 sitter desstom bra. Det mest positiva med denna modell är tveklöst hur den beter sig i sjön, går snabbt stadigt och klarar lite sjö utan problem. Under hösten har jag tvingats ut för att tömma mina hummertinor och då gått ut några sjömil i 8-9 M/S. Inte så kul men båten beter sig stadigt, lugnt och känns trygg. Yamarin 5940 skall man köpa om man vill åka tryggt, sitta skyddat och ha plats till lite att frakta. Spöfiskare kan man vara 3 stycken bak men 2 är bättre. I fören står man enbart och fiskar om det är riktigt lugnt. Båten är väldigt lätt körd och det är inga problem att hantera den själv. Sova i båten? Ingen hit, trångt och inte så kul men tvingas man går det att sova 2 vuxna i en natt. Jag köpte en Fogelsta trailer, 1300, till båten och det var en perfekt kombination som gjorde det lätt att sätta i och ta upp båten. Tips: Köp till akterkapell och det inte finns och Yamarin´ s extra stolar för aktern är riktigt bra (men dyra). Jag skulle inte köpa den med mindre än 100HK motor. När jag köpte min, årsmodel 2003, begagande sommaren 2006 fick jag betala 240 000:- för båt och 100 HK Yamaha motor. Idag har den sjunkit precis som det flesta begagnade båtar tenderar att göra men prisnivån nu tycker jag ser bra ut för en spekulant av denna modell.
  5. Jag har haft IF under 4 år. 2005 stals min Yamaha 60 HK på akterspegeln, då fick jag ett bra och korrekt handläggande av IF. Pengar för köp av ny motor, jag var helt nöjd med dom. Men nu i veckan skulle jag försäkra min nyinköpta Crescent V-23 Salmon och ringde IF för att få ett pris. Min mina förutsättningar, dvs västkusten, 34 knop max, nautisk kompetens så skulle försäkringen ligga på 7700:- för ett hel år. För dyrt tyckte jag och kollade med andra bolag. Motsvarande försäkring hos Svenska Sjö skall kosta mig 4500:- och går jag ner och accepterar än högre självrisk vid olycka/stöld etc. så landar premien på 3450:-. Så nu är jag ny kund hos Svenska Sjö och hoppas slippa kontakta dom i skadeärende ; )
  6. Jag håller på och funderar på att byta upp mig till en lite större båt med mer utvändig plats. Har hittat en Minor 21 med en Yanmar 75 hkr, -04. Båten är säkert så bra som Minor brukar göra men jag är nyfiken på om någon på forumet har erfarenhet av motorn? Borde sitta i ganska många båtar, eller?
  7. Hej! Jag har en Yamarin 5940 som jag kört dryga 130 timmar med på två säsonger. Mycket nöjd med skrov och hur den beter sig i sjön. Klarar även lite trist väder så jag kan varmt rekommendera Yamarin. Sedan är det självklart plus och minus på det flesta båtar. Lycka till med ditt båtköp.
  8. Hej! Jag sålde min efter en säsong. Det är ingen båt för västkusten OM man behöver avverka 10-15 M för att komma till fisket, om det nu är viktigt. Båten är typad för max 60 Hkr 2-takt, jag hade den med en ny Yamaha 4-takt. Toppade kring 23 knop och det är dessvärre ingen fartbåt. Rang, stampig vid lite sjö. Bo i ? Inget jag kan rekommendera speciellt inte 2 vuxna och en lite knodd, det är för tajt. Fördelar med båten? Mysig hytt, speciellt vid bryggsegling ; ) Jag är ingen Uttern 6000 fan längre utan båten känns gammaldags. Om du skall traila den så se till att du har en trailer som klarar kölen på båten. Och se att du har fungerande trimplan på båten.
  9. Articmarin i Uddevalla har stått som tillverkare och säljare av Doningers båtar men nu är sidan nedsläkt och telefonnumret till Articmarin är också nedsläkt. Är det någon som vet vad som hänt?
  10. Hej igen! Nu sitter VHF:en monterad och på samma ställe som bilderna tidigare i denna tråd. Dock, 5940 har inte exakt samma utformning som 5800 i fråga om styrplatsen så det krävdes en liten annan vinkel så jag gick i från alu.profil och satte in ett vinkeljärn, 90x90 mm, som kapades till 45 mm i den ände som sitter fast i båten. Fungerade fint och så sitter det en bra teak list fram i 5940 som döljer skruvarna helt. Men placeringen känns som den bästa för denna båt.
  11. Gesse, tack för hjälpen och tack för profilerna. Skall få i dom till veckan.
  12. Gesse, tack för bra tips. Här tror jag att jag sätter min VHF också. Exakt vad är det för aluminiumprofil du använt? Och vilken tjocklek på materialet?
  13. Hej! Jag körde hela förra sommaren med denna färg på min Yamarin, max 29 knop. Ingen beväxtlighet överhuvud taget så jag är mycket nöjd. Dock är den svår att måla med, rinner mycket lätt. Luktar riktigt starkt och känns inte så hälsosam att jobba med.
  14. Jag har lite problem med placering av min VHF i en Yamarin 5940 kabin. Har en 7½ tums gps/ekolod framför ratten men hittar ingen naturlig placering på VHF´ n. Har du något förslag eller bild på hur du löst det?
  15. Det har gått hur bra som helst. Ingen skada på båten förrutom att tidigare ägaren träffat en sten med motorn. Jag är fantastiskt nöjd med båten och nu skall den i havet i nästa vecka.
×
×
  • Skapa nytt...