Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Humlan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    68
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Humlan

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag använder båtguiden ganska mycket under mitt båtjagande på nätet. Det börjar bli lite småjobbigt med alla dubletter. Det är dags att städa lite så att guiden inte förlorar trovärdighet. Förslag: Administrator / Webmaster håller koll på den här tråden och justerar efterhand som felen uppmärksammas. Vi andra hjälps åt att rapportera felen vi upptäcker. Jag börjar: samma märke, flera namn: Höga Rodd HR Boat Sweden HR Boats Högga rodd Crecent Crecsent Crescent Crescent(prototyp) Crescent 54 Cresent Cresent 434
  2. Jag är för tillfället båtlös och blocket går varmt hemma på datorn i jakten på nytt fartyg. Nu har jag fastnat för sol och bad-klassikern Selco Rival men mitt säkerhetstänkande viftar med varningsflagg. Min fråga till detta allvetande forum: Hur säkert är egentligen ett plastbadkar från sent sextiotal? Både crescent och ryds gjorde ju stort hallå kring sina osänkbara båtar i början av sjuttiotalet. Inget sådant finns att läsa från ovan nämnda märke. Vad är kriterierna för att vara osänkbar? är det flyta vattenfylld med motor, vattenfylld med motor och last, kunna köras vattenfylld? Är selcobåtarnas enda flytelement det förfärliga skummet under durken som var och varannan sportbåtsägare tvingats byta då det vattenfyllts?
  3. jokijoker, kolla www.flipperbat.se och http://www.skoogis.se/flipperboats.htm Viktor
  4. Knappt att man räknas i detta sällskap men jag har fattat tanken med tråden så jag får skriva. 40hk på 200kg båt, ca 30 knop.
  5. Money, Jag råkade ut för samma sak i somras. Det visade sig vara en spricka på stigröret i tanken så att motorn sög i sig luft istället. På tomgång klarade den sig på de droppar den fick upp. Testa att vända tanken så att soppan täcker grunkan som slangen är kopplad till.
  6. Låter som kloka ord, Finnspeed. Jag ger mig genast ut på blocket och letar 70-90hk Yamaha.
  7. Vad ska jag köpa för motor till min nya båt? Det behöver inte bli nån racerbåt men man vill ju inte tvinga mormor att klättra fram i fören för att vi ska plana. Jag vill helt enkelt att båten skall vara pigg att köra och marchfart strax under 30 knoppar. Rek är mellan 40 och 135, de flesta verkar ha 70-90 på sina. Jag har runt 20 lappar att lägga. Hur får jag mest, bäst och driftssäkrast motor för pengarna? Sen får den ju gärna gå tyst så att jag kan ta bort den fula motorkåpan.
  8. Det är klart, du har rätt. Särskilt som jag inte kommer att ha råd med en ny, tyst motor så är det väl bäst så. Men håll med om att en kåpa inte precis förskönar båten.
  9. Jag har skaffat mig ett vinterprojekt. En Selco 18 cabin utan motor (utombordarmodellen). Hon är utrustad med en extra kåpa över motorbrunnen. Säkert för ljuddämpning tänker jag men frågan är hur stor skillnad det gör, om det är lönt att ha den kvar. Eftersom jag tidigare har haft problem med mina utombordare så skulle jag hellre prioritera tillgänglighet. Sen tycker jag att båten är snyggare utan kåpan. Hur ska jag göra? Renovera och behålla kåpan eller kasta den och tåla motorljudet.
  10. Köp inte en för liten båt bara. Min Styrpulpet är 410cm lång och det blir faktiskt lite läskigt när det går stora vågor. Med en femmetersbåt tror jag att du känner dig mycket säkrare i lite sjö.
  11. Vackra solnedgångar i all ära men så här kul har jag inte haft på länge. Även fartupplevelser kan vara värda att minnas. En solig dag utanför Lomma hamn kan man skrämma upp en Höga Rodd på det här viset. Viktor
  12. Nädu roddarn, inte katten tog jag dig på allvar. Om du tittar på bilderna i sjöboden så förstår du nog. Det är en handstartad motor från -79 och den ska kosta knappt en femtedel av ditt generösa erbjudande. :-)
  13. Ojajämrans, den går ju som ett skållat troll! Hämtade nya båten i lördags och har redan hunnit med tre härliga turer i sundet. Visst hade ni rätt som sa att korta båtar skuttar när det går lite sjö men oj va kul det är. Efter att ha toppat 23,4 knop förra sommaren så känns 35 riktigt läskigt i en fyra meter lång båt. Att släpa vattenleksaker lär inte bli något problem, hon planar bara man tittar på gasen. Nu ska jag sy dynor så vi kan hoppa bland vågorna utan att få ont i baken. Tack roddarn och seaflower, utan er hade det nog inte blivit av. Hälsningar Viktor :-D
  14. Roddarn, Pga oseriös köpare står jag nu här med en kortriggad 40-hästare för mycket. Vill du fortfarande köpa den för 50 000 så gör vi affär. Nån annan som är intresserad? Bilder finns i sjöboden. Viktor
  15. Humlan

    Förarintyg

    Folkuniversitetet rekommenderas. Två timmar i veckan kvällstid under en termin sen är det klart. Kostade runt en tusing plus böcker har jag för mig. Lycka till Viktor
×
×
  • Skapa nytt...