Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

MattiasC80

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om MattiasC80

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det var ju förvisso en smart lösning. Ska kolla hur det ser ut. Tack 👍
  2. Ja kanske, ska gräva runt en extra gång i akterruffen.
  3. Det är supersvårt att få till bra bilder. Hoppas att detta kan förklara lite grann i alla fall. Axeln fäster in i motorn och piper sedan iväg under durken i akterruffen. Det finns ingen lucka att lyfta på där för att se axeln så den enda lilla biten som syns är den på bilden. Känns inte som att den är av en konstruktion som ska fettas inifrån då man i så fall måste bryta upp inredningen i akterruffen vilket verkar vara vansinnigt ogenomtänkt. Så i bästa fall kanske jag kan släppa detta och gå vidare med annan renovering. Vad tror ni?
  4. Har lagt mkt tid på att slipa trä i helgen. Långa dagar 😊
  5. Tack. Jag har försökt kolla under dagen men axeln sitter väldigt svårt till att fota. Dock är det nog som några skriver att det inte är något som ska fettas in. Hade en annan variant på min tidigare båt där det satt som en gummibälg runt axeln som man skulle trycka in lite fett i. Någon sådan gummibälg kan jag inte se på denna. Jag ska försöka fota i morgon och förklara mer. Det kanske inte är något jag behöver göra och jag vet ju inte om det läcker. Vill mest vara på den säkra sidan då den har stått på land i några år.
  6. Aha okej. Nej jag kan inte se någon tätning eller bälg på insidan. Dock sitter den så pass svåråtkomligt så att man inte kan se hela axeln. Hade en annan båt tidigare (Folkparca) där det satt som en gummibälg på insidan som man behövde trycka in lite fett i då och då. Men då är det en annan lösning på denna 😊
  7. Jag har skaffat en Nimbus26 som stått på land i tre säsonger. Tänker göra ett försök fetta in propelleraxen innan sjösättning men har aldrig gjort detta förut. Någon som har koll på hur jag ska gå tillväga?
×
×
  • Skapa nytt...