Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Tore33

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    43
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om Tore33

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Skulle vilja justera tomgången. Nu har jag gasreglaget på drygt 1/3 när jag ligger på tomgång (obelastad). Allt under det så dör motorn. Vore ju smidigt att ha tomgången närmre början. Provade att justera det som jag fått tips om är tomgångsskruven (den gröna) men märkte ingen skillnad? Har tidigare justerat på 4-taktsmotorer och då har det inte varit så svårt att få det lagom. Funderar också på vad den röda skruven har för funktion?
  2. Dock ett problem när det är svårt, eller omöjligt, att få tag i ett nytt membran. Verkar som att enda alternativet är att byta pumpen till någon som kan passa. Bra tips om att justera när den är belastad! Justerade nu så att den går på lägre varv utan att dö, men det var obelastad. Jag skruvade då in skruven ett och ett halvt varv.
  3. Låter ju onekligen som att den får för mycket bränsle. vet du åt vilket håll man vanligtvis skruvar för att minska bensinen? Jag fick tips tidigare i tråden om att kolla så att flottörnålen höll tätt. Hur säkerställer man det? På bilden på flottörnålen kan du se att den saknar gummi i änden, men det kan ske de inte hade förr?
  4. Ett problem som återstår är att motorn dör på låga varv, d v s att man måste hålla relativt höga varvtal (åtminstone mot vad jag är van vid) för att den inte sakta ska dö. Jag har ju rengjort förgasaren. Är det då kassa bränslepumpsmembran som är den troliga felkällan? Jag tycker inte det hjälper att klämma på bränsleblåsan utan denna känns lika hård även efter några minuters körning. Justera luft/bränsleblandningen med skruven på förgasaren kan inte hjälpa?
  5. Den här sprinten är krokig så att man inte får ut den. Går ju att bända till och få ut men spelar dt stor roll att den är lite krokig? Hur lätt är det att få tag på en ny i rätt dimension? När man sen sätter tillbaka propellern så ska man olja in stången med propelleraxelfett, korrekt?
  6. Misstänker att denna dåliga packning behöver bytas också. Hur gör man för att hitta en lämplig packning som tål bensin (har skickat frågan till marinshopen). Bir det att försiktigt pilla ut den och ta mått?
  7. Goda nyheter, är övertygad om att jag hittat felkällan. Provade med startgas - motorn gick igång på 1 och 1/2 drag. När motorn var igång började jag då noggrannare kolla på bränsletillförseln. Upptäckte då felet. Bränslepumpe läcker, rejält. Vet inte varför jag inte upptäckt detta innan. Skruvade bort bränslepumpen och upptäckte att en skruv saknades (?) Jag har nu kapat till en M4-vagnsbult (allt jag hade) för att få tätt. Det blir dock inte helt tätt. Måste köpa en annan skruv. Nästa provkörning fick dock avbrytas abrupt på grund av ett smärre missöde =D Jag hade tydligen råkat lägga i backväxeln när jag mixtrade med bränslepumpen...
  8. Falskt alarm... De förslagna packningarna var till Tohatsu 9,8b. De passar inte till min äldre modell. Marinshopen föreslog ny bränslepump, men med tillägget att denna ska passa i skruvhålen, vilket inte går att garantera utan att mäta. Får ta en funderare på om det är värt att byta bränslepump för 900:- utan att vara säker på att det löser problemet...
  9. Jag fick just svar av Bergshamra varv som hade både passande inre och yttre membran. Tydligen samma som till Mercury, precis som du antydde. Men innan jag spenderar en del pengar på detta, hur kan kan vara hyfsat säker på att detta löser problemen? Dvs det finns ingen troligare felkälla? Hur krångligt/svårt är det att byta dessa membran? Jag borde väl också byta den dåliga packningen.
  10. Tack för tips! Jag ska kolla upp nytt membran. Så det dåliga membranet även vara orsaken till att motorn är svårstartad?
  11. aaa okej! Då kanske det förklarar det vinande ljudet. Får man skruva isär hela bränslepumpen för att komma åt membranet? Att hitta ett originalmembran är väl snudd på uteslutet, hur löser man det istället? Möjliga andra felkällor, dålig kompression? Gnistan på tändstiftet är iaf bra.
  12. Jag tror att när motorn funkat är det för att jag pumpat med blåsan så pass mycket bensin så att förgasaren fyllts till viss del och sen när motorn varit igång ett tag har den förbrukat den bensin som fanns där och då dör den. Vad tror ni om den teorin?
  13. Förgasaren är grundligt rengjord. Men problemet med att motorn dör efter några minuter kvarstår. Största problemet är dock att den är väldigt svårtstartad. Just nu får jag inte igång den alls. Har köpt nya tändstift - hjälpte inte alls. Skruvade bort bränslefiltret och gjorde rent, såg bra ut. Nu till vad jag tror är problemet - bränslepumpen Packningen ser ju minst sagt risig ut. När jag provar att pumpa fram bensinen med blåsan så funkar det. Men när jag sen drog flera gånger i startsnöret så kom ingen bensin. Borde det inte komma lite bensin varje gång jag drar i startsnöret? När jag gjort detta hör jag ett högfrekvent vinande ljud från bränslepumpen, vilket tyder på att trycket gör att den antingen suger luft eller trycker ut luft.
  14. Förgasaren isärplockad. Inga större missöden så här långt. Flottörnålen ramlade ut, har jag satt in den åt rätt håll? De två munstyckena inringade i grönt är väl låg- och högfartmunstycke? Dessa kan jag väl skruva bort och rengöra kanalerna?
×
×
  • Skapa nytt...