Jump to content
Saturday 23 September 2023

Chhub

Medlemmar
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Chhub

 • Rank
  Landkrabba
 1. Tack för svaren. Verkar som de flesta tagit fasta på frågan om förbrukningen med bra inspel. Vore kul att också höra lite mer erfarenheter kring de olika båtarna jag funderar på. Är det någon som har en av dessa och har en tanke kring varför man borde välja den ena eller den andra?
 2. Det är sant men när den diffar mellan 1 eller 1.5 l per sjömil så blev det (rationellt eller inte) ändå något man (jag...) tänkte på tyvärr. Håller med om att om det blir avgörande för beslutet är det nog lite dum snålt förstås så kanske får vara en bonus om någon av båtarna har en låg förbrukning som sticker ut. Båtplats samt service av akt. Yamaha och Mercury finns i närheten så det avgör inte valet i det här fallet. Toppen, ja verkar som om Crossen och Bustern är de som verkar vara vanligast på andrahandsmarknaden, tack! Tack och tack:-)!
 3. Vi är på jakt efter en ny båt för familjen, har nu kört fast och behöver er hjälp :-). Vårt behov ser ut som följer: Mest skärgårdsturer (Stockholm) där vi kommer vara 4-8 personer Ibland med lite packning för någon övernattning som behöver kunna stuvas. Vi prioriterar en stabil båt som skär igenom vågorna och är enkel att köra i en hamn snarare än att det behöver vare en extrem körglädje på havet (vi hade tidigare en Axopar 28 som vi var grymt nöjda med) då vi bl.a. vill att vår 17 åriga dotter ska kunna köra den själv Jag är lite snål av naturen så gärna så låg förbrukning som möjligt. Helst en kombination av aluminiumskrov med plastinredning Har tänkt oss 250 till 300 hk men det är flexibelt förstås Gärna bra andrahandsvärde om vi utifrån förändrade behov vill kunna byta båt De vi har tittat på är: Husky 8 - känns stor nog, frågan om den är för stor utifrån förbrukning och svårigheter att lägga till Yamarin Cross 75BR - favoriten sedan tidigare men fundering om den tar för mycket vind i fören i hamnen, har för dåligt med förvaring samt om den blir för trång för 8 personer då en stor del av inredningen verkar vara fotstöd. I så fall är den gamla designen bättre än den nya? Falcon BR8 - fantastiskt bra stuvutrymmen och verkar stabil. Orolig att vasken tar för mycket plats och är att den drar för mycket (såg något om 1,4 mer sjömil i 27 knop) Nordkapp 705 RS Avant - verkar smidig att köra, fundering om andrahandsvärdet när de nu slutar tillverka modellen Så med andra ord står vi lite rådvilla och kommer inte vidare. Prismässigt verkar alla båtar ligga ungefär i samma spann, vilken tycker ni att vi bör välja? Försökte jämföra dem storleksmässigt nedan i samma skala och slängde även in Buster magnum (hittade inte översikt på Nordkapp 705an) Christian
×
×
 • Create New...