Jump to content
Friday 23 February 2024

JohanSeb

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About JohanSeb

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stort tack för era svar! Jag uppfattar då att 12 m är en definitiv taxe-gräns nästan överallt medan det är mer varierande om även 10 m är en gräns. Så vill jag vara säker på att komma så billigt undan som möjligt ska jag hålla mig under 10 m.
 2. Jag försöker bli klok på vilka längdintervall som är vanliga att man baserar hamnavgifter på utomlands. I Sverige har jag märkt att lägsta taxan oftast gäller för båtar < 10 m men när jag kikar utomlands (på nätet, inte irl) får jag intrycket att det ofta är < 12 m som ger lägst taxa. Det är ju såklart olika från land till land men kan man säga något generellt, någon som har erfarenhet att dela med sig av?
 3. Jag uppskattar alla svar men tror kanske att min inledande fråga har missförståtts. Det jag undrar är var signalflaggor (t.ex. ”dykning pågår”, ”jag behöver lots”, ”jag svänger babord”, mfl) ska föras när destinationsflagg/artighetsflagg samtidigt förs under styrbord spridare.
 4. Tack för era svar. Jag är medveten om att det inte är några tvingande regler, men jag tycker vetandet för vetandets skull är trevligt och jag gillar traditioner. Därav min fråga.
 5. Jag försöker få koll på en flaggreglementesfråga men kammat noll hittills. Destinationsflagg för jag under styrbord spridare och den förs alltid ensam där. Var för jag då samtidigt signalflagga? Under babord spridare? Någon föreslog på akterstaget. Någon som faktiskt vet?
 6. Tack för era tips! Jag skrev dock fel i mitt inlägg - menade att skriva utomskärs men det blev inomskärs. Men era råd är ju lika giltiga för det, får bara se till att ha gott om batteri.
 7. Jag skulle vilja kunna navigera bra inomskärs även om elen slås ut helt på båten så att jag varken har tillgång till navigatorn eller den elektroniska fartgivaren. Är därför på jakt efter en helt vanlig gammaldags mekanisk logg. Kan dock inte hitta någon på nätet, förstår att intresset för dem är minst sagt svagt… Vet någon möjligtvis var jag kan hitta en?
×
×
 • Create New...