Jump to content
Saturday 02 March 2024

paulh

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About paulh

 • Rank
  Kadett
 1. Time Left: 1 month and 14 days

  • Köpes
  • Used

  Hej! Söker alltså en genua, i måttligt-gott skick för en Sveakryssare 36. Underlik ca 3,9 - 4,4 x förlik 10,8. I första hand inte för rulle, men rullgenua kan också vara intressant. Kan hämtas i Göteborg eller troligen i grannkommunerna/Stockholm. Betalar annars gärna för frakt. Bästa hälsningar Paul

  NO VALUE SPECIFIED

  göteborg

 2. Det ska jag titta på också!
 3. Ja det är Göteborg som gäller så det är säkert så som du säger att man ofta har mindre segel uppe. Kanske blir köp av en mindre genua istället
 4. Jag tittar på en begagnad genua som inte mäter perfekt till min tänkta båt, undrar hur man kan kompromissa här. Underlik på genuan vore 160% av förtriangelns bas. Kan man säga att det är ’för mycket’ eller ok vid måttlig vind? Förtriangelbasen på båten är 3,25, HLU 10,80. Segelyta 29,51 m2. Genuan med underlik 5,20 och förlik 10,60 (förlik alltså 20 cm mindre än HLU), 27,5 m2. Gäller en Sveakryssare 36. Gör mina första köp, får ursäkta för flera trådstarter!
 5. Ska köpa första båten, tittar på en begagnad som har segel ”i gott skick”, säljaren vet inte hur gamla. Vill kolla här om någon rutinerad figur kan uppskatta ålder? Tacksam för hjälp.
 6. Hej! Jag ska köpa första båten av en bekant. Seglen är från 90-talet så jag kommer vilja köpa nya, gärna begagnade. Måtten för båten/seglen ses på bilden. Vissa benämningar skiljer sig från de som anges när jag tittar på begagnade segel (F=förlik, A=akterlik etc) https://lundhsails.se/lagersegel. Hittar tyvärr ingen info på nätet så vore väldigt tacksam om någon vill förklara/översätta de olika måtten! Tack på förhand.
×
×
 • Create New...