Jump to content
Sunday 04 December 2022

Dun

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dun last won the day on October 4

Dun had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About Dun

 • Rank
  Kadett

Profile Information

 • Location
  Karlskrona

Mina båtar

 • Båtens namn
  Sea Bella 700
 1. Dun

  Snipa, bredd på kölen

  Nu jäklar känner jag mig redo att ta emot båten här hemma. Bidde väldigt enkla pallar i sten + trä. 5 +trä högt i fören, 2 + trä högt i aktern. Motorfästet får jag måtta in när hon hänger i luften, misstänker det hamnar på 3 + trä strax för om mitten någonstans. -Check på att skruva ihop de invändiga benen, alternativt bara skruva en regel mellan dem. -Check på spännband mellan bockarna. -Check på att kosta på lite extra skruv överallt när stöttorna är på plats mot skrovet. Stort tack till er alla för att ni så vänligt agerade morfar/farfar här. Inte lätt att Googla sig till sån här information som ju i mångt och mycket är just logisk, men totalt främmande för en nervös nybörjare. Tack!
 2. Dun

  Snipa, bredd på kölen

  Ja, precis. Sitter som det gör just nu för att vara justerbart så att jag får in rätt vinkel. Ja, troligen gör de det. Måttade med väldigt vass vinkel från början innan jag insåg att det kommer bli trubbigare när båten väl är på plats.
 3. Dun

  Snipa, bredd på kölen

  Piuh! Mycket att tänka på. Den lilla plätten där jag tänkte ställa båten är ett trädgårdsland. Jag tänkte gräva ur och lägga grus där jag ska ha pallarna. -Låter som att jag ska klara mig med att stapla gamla stenplattor till önskad höjd och skruva ihop lite reglar eller liknande att ha som "ytskikt". -Bort med slangen på pallarna -Eventuellt skruva dit "glidskydd" i efterhand -Bestämma en höjd i fören och sedan droppa 10-20cm på väg till aktern. -Se till att palla precis vid motorfästena. Jag har byggt såna här sidostöttor och 4 sådana ska väl klara 24fot båt på mellan 1200-2000kg? (oklara uppgifter om min båt på nätet).
 4. Dun

  Snipa, bredd på kölen

  Tack så mycket för massor av tips. Rekommenderar ni att jag breddar mina pallar lite? Är avtrycket 40x40cm för lite så att säga? Kommer köra på 3st sådana på 23 fot båt.
 5. Dun

  Snipa, bredd på kölen

  Ser ju riktigt smutt ut med så pass enkla stöttor. Pallar det där att man klättrar runt i båten utan att det tippar alltså? Jag har ju byggt stöttorna och får nog hålla mig till dem i år men själva bockarna/pallarna ska jag absolut köra som du skriver. Högre fram än bak samt väl tilltaget över lag. Plus då en extra under motorn som finns mitt i båten (enl. vad jag läst om tidigare).
 6. Dun

  Snipa, bredd på kölen

  ☑️ Det handlade mest om att komma upp i lite höjd samt någon tanke om att underlaget (bocken) inte skulle vara alldeles för hårt utan att det skulle vara lite "fjädring" 😂. Jag ska med andra ord bara palla upp? Isf kan jag kanske lika gärna använda stenplattor + trä överst så att det blir lite "mjukt"?
 7. Dun

  Snipa, bredd på kölen

  Hej! Har för första gången köpt mig en snipa (Sea Bella 700 - 70:ish) och är hypernervös inför upptagning och förvaring på tomten. Jag har byggt mina bockar (justerbara) och även byggt pallarna som jag ska ha under båten. Nu till frågan. Jag byggde pallarna med en liten ränna som är 10cm bred och jag undrar om det kommer räcka för att få in båtens köl eller om jag behöver bredda rännan lite. Tycker det är lite svårt att uppskatta kölens bredd från bryggan och tänkte om någon eventuellt har någon tanke om huruvida det bör eller inte bör funka. Stort tack på förhand!
×
×
 • Create New...