Jump to content
Tuesday 29 November 2022

Boasten

Medlemmar
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Boasten

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det är 2-takt med olja i bensinen. jag tror den blivit överhettad pga av dålig kylning som denna tråd handlar om från början. gjorde komptest och mätte upp 4 kg på cylinder 1 och 6 kg på cylinder 2. nu vet inte jag vad värdena borde ligga på men att det skiljer 2 kg är ju inte alls bra.
 2. Hej alla. jag tänkte starta motorn och kolla hur varm skavallerstrålen är etc... men av nån anledning så startar den inte. jag har gnista och bränsle fram till förgasaren, jag har plockat isär förgasaren och allt såg bra ut, har rengjort m.m. motorn startar inte heller på startgas, inte ens minsta tändning... jag befarar och tycker att kompen är dålig och hade jag inte haft igång motorn så nyligen så hade jag varit säker på det. kan överhettning vara anledning/orsak till att kompen blir dålig? eller ska jag leta efter nån annan orsak? tack för hjälpen, grymt forum detta!
 3. Jag har bara haft motorn i vecka så jag har inte ingen tidigare erfarenhet av just denna motor men generellt från andra motorer har det varit väsentlig skillnad på tempen om motorn har kylt dåligt eller inte... men jag kanske ska nöja mig... den har jättefin stråle från skvallerhålet så impeller fungerar som den ska och jag vet inte vad mer jag kan kontrollera i motorn.
 4. Vilken temp anses vara ok ? som hobbymekaniker så har jag tidigare iaf kunnat känt på motorn med handen utan problem... nu kan jag inte vara i närheten av motorn med handen, så pass varm är den. jag kan absolut kontrollera tempen med mätare, men vad kan jag mer kontrollera för att säkerställa att den kyler ordentligt? tack för svar & hjälp.
 5. Motorn blir så varm så jag kan steka ägg på den... Jag förstår att en motor blir varm men så vansinnigt varm borde den inte bli. har jag fel? vad kan jag kontrollera för att säkerställa kylning?
 6. Tjena. jag har en gammal Suzuki 5hk utombordare. motorn har fin & kraftig stråle från skvallerhålet... trots det blir motorn väldigt varm. taxlsam för svar.
 7. Tjena. har en gammal utombordare, vet ej årtal och finns heller ingen skylt som visar nån info. gissar på 70-tal. nån som vet om det går tag på elschema? det är elstart, motorn startar inte och innan jag börjar riva isär den så tänkte jag göra ett försök att få tag i ett elschema. eller kanske nån är duktig på felsökning och kan tipsa enkelt hur jag kan kolla vad som är fel. tack på förhand.
 8. Tjena. har en gammal utombordare, vet ej årtal och finns heller ingen skylt som visar nån info. gissar på 70-tal. nån som vet om det går tag på elschema? det är elstart, motorn startar inte och innan jag börjar riva isär den så tänkte jag göra ett försök att få tag i ett elschema. eller kanske nån är duktig på felsökning och kan tipsa enkelt hur jag kan kolla vad som är fel. tack på förhand.
 9. Boasten

  Båtmodell

  Hej. kan nån säga vad dettaär för slags modell? är det vanlig roddbåt eller kallas den nåt annat? Typ snipa, julle etc tacksam för svar
×
×
 • Create New...