Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

PerJoel

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om PerJoel

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. PerJoel

    välja båt

    Hej! Har nu en Terhi 445, som är mycket bra, men har planer på att köpa större båt om ett antal år. Funderar just nu mellan en Terhi 480 BR eller en Silver Fox BR. Vill gärna att den ska klara hög sjö märkbart bättre än nuvarande Terhi 445. Denna klarar förvisso ganska hårda vindar, den "studsar" då på vågorna, men vill gärna att en ny ska vara ännu stabilare vid lite hårdare väder. Kör mest inomskärs. Behöver inte klara jättestora vågor, men mer än min nuvarande. Vilken av Terhi 480 BR och Silver Fox BR är bästa alternativet? Någon som vet?
  2. Tack för svar! Jag har f n en Terhi 445 årsmodell 2014, motor 30 hk med rorkult och elstart. Kör bara i innerskärgården runt Östhammar. Tycker den klarar rätt hård vind och vågor, den "studsar" på vågorna om man drar på. Men inte i alltför hårt väder. Funderar på att köpa större båt om några år, det är därför jag frågar. Tänker att den ska klara något hårdare väder en nuvarande, men inte nödvändigtvis hård sjö ute till havs eller i ytterskärgården. Det påverkas väl både av båtens vikt, motorstyrka men inte minst båtens konstruktion. Hade innan denna en Uttern 4350, ganska V-bottnad, som bröt vågorna bra men inte klarade riktigt lika hårt väder. I o f s var motorn svagare, 18 hk. Läste någon som sa att märket Suvi skulle klara ganska tuff sjögång bra, men en annan hade motsatt erfarenhet. Någon som vet något om denna? Vilken skulle ni rekommendera om man vill kunna köra i relativt hård vind (säg 10-15 m/s) och ganska, men inte jättehöga vågor?
  3. Hej! Är det någon som känner till båtmodellen Terhi 480 BR och vet hur den fungerar i lite grövre sjögång, om man har en 60 hk motor?
×
×
  • Skapa nytt...