Jump to content
Thursday 30 March 2023

alfons74

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About alfons74

 • Rank
  Kadett
 1. Jag provade att måla inne stuven och blev väl inte helt nöjd. Det räckte inte så bra trots jag kladda på med ordentligt med topcoat. Som jag förstår nu så kan jag inte måla på ett andra lager på topcoat? Inne i stuven så är det inte utseendet så viktigt men det skulle vara kul att få till durken snygg. Provar att köra gelcoat först och sen topcoat, borde täcka bättre!? Jag upptäckta att glasfiberväven kom fram väldigt tydligt i stuven när jag målade, är det ett tecken att jag haft för lite polyester? Ska jag måla på med mer polyester på durken innan jag målar med gelcoat så jag får bort glasfibermönstret? Eller har jag missat något moment?
 2. Frågor om gelcoat/topcoat! Jag har nu bytt ut durken mot en nyplastad och tänkte måla den samt själva innerskrovet. Hur ska man tänka, kan man måla direkt med topcoat (tjockt lager) eller bör man köra först med gelcoat och sedan topcoat? När man blandar till topcoat har man både paraffinlösning och härdare i gelcoat? Dum fråga kanske men blev osäker….
 3. Såhär såg durken ut när den var hel. Men jag vet inte om jag vill ha det så när jag lagar durken. Som det är på bilden så rinner det ned vatten i kölrännan och rinner in under stuven. Där kommer man inte åt om man vill ösa ur det vattnet, det innebär att det alltid kommer ligga vatten där under??? Vilket inte är så bra….. Så min tanke är att täppa igen det utrymmet på något sätt, så det inte kan rinna in vatten där under, vad tror ni om den idén och vad kan gå fel 😅
 4. Det stämmer, men jag förstår inte varför hålen sitter så lågt om de hålen inte fanns så kommer det väl inte in vatten och då behövs det inte några dräneringshål? Vart mer kan det komma in vatten?
 5. Så kan man göra, men är mer sugen på att plasta in en plywood och lägga den som durk. se de två yttersta hålen, vad har de för funktion? Där innanför så är det isolering så kommer det in vatten där så blir ju isoleringen blöt? Fattar inte hur de tänkte där?
 6. På denna bild ser man en del som är lös, det är inga problem att såga bort den delen men vad ersätter man det med? Glasfiber? Hur många lager? Den som är där idag är ca 3-4mm tjock.
 7. Hittade dessa bilder på nätet, kan min durk sett ut såhär? Hur får man till så det ser ut så igen?😅
 8. Jag tänkte nog ge mig på plywood som jag sedan klär in i glasfiber/epoxy. Men jag förstår inte varför den där rännan finns där? Det är ju omöjligt att ösa ur allt vatten som hamnar där. Känns som det är bättre att försöka bygga en durk över det utrymmet och göra det tätt så det inte kan rinna ned vatten i rännan? Tänker jag fel?
 9. Jag tänkte nog ge mig på plywood som jag sedan klär in i glasfiber/epoxy. Men jag förstår inte varför den där rännan finns där? Det är ju omöjligt att ösa ur allt vatten som hamnar där. Känns som det är bättre att försöka bygga en durk över det utrymmet och göra det tätt så det inte kan rinna ned vatten i rännan? Tänker jag fel?
 10. Hej! Ska ge mig på att fixa en ny durk/golv i båten. Det är en Askeladden 430 som jag precis köpt och tyvärr vet jag inte hur golvet såg ut innan det revs bort. Någon som har en bild på hur den sett ut? Har letat på nätet men inte hittat någon bra bild. Min fråga är var börjar jag? Har ingen erfarenhet men viljan finns att lära mig och tycker det ska bli kul. Finns det någon bra gör-det-själv video eller liknande? Har försökt läsa på forum mm men det är inte lätt för det känns som jag saknar baskunskaperna för att ens hänga med i trådarna 😅 hoppas det är någon som har tid att hjälpa mig att komma igång.
×
×
 • Create New...