Jump to content
Thursday 13 June 2024

KaAxJohansson

Medlemmar
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About KaAxJohansson

 • Rank
  Kadett
 1. Okej! Fint, då kanske sommaren är räddad!
 2. Haha och där lyste min okunskap igenom 😆 förutsatte att det var en kamrem.. lättare att laga?
 3. Kamrem finns… eller fanns i alla fall. någon som vet hur mycket jobb det är för en kunnig att sätta dit ny?
 4. När jag nu dök ner i motorrummet såg jag också att kamremmen var av?! Den såg fin ut i övrigt men nästan ”smält” där den var av. Den hängde där så snällt, så den har inte varit av medans motorn var på… någon som varit med om det tidigare?
 5. Det är ett bravo 3, så vattnet antar jag tas in via drevet. Då kanske det inte finns någon ventil?
 6. Hej! sjösatte idag, allt gick bra, motorn startade utan problem och vi gav oss ut. 200m ut varnar båten för hög motortemperatur… det blev bogsering in igen. Min bästa gissning är att det är impellern som borde bytas (insåg att denna är inte bytt sedan jag köpte båten för 3 år sedan) men har även fått rådet att se om ventilen till till sjövattenintaget är stängd, den brukar tydligen stängas vid vinterkonserveringen. Vet någon vart denna sitter? motorn är en inombordare mericruiser 5.7l från 2005 tack på förhand!
 7. Hej! Var ute på sjön idag, båten gick som på räls. Efter bad så puttrade vi långsamt iväg, insåg då att badstege fortfarande var nere. Stängde av motorn och tog upp stegen. När vi skulle iväg igen kom ett högt rasslande/skavande ljud när jag drog gasreglaget framåt för att lägga i växeln. Det påminde om när man inte fått i växeln ordentligt på en bil och försöker köra. På tomgång gick motorn fint, men när växeln skall läggas i, framåt såväl som bakåt, blir det problem. Båtturen slutade i bärgning av sjöräddningen till närmsta Marina. Någon kunnig person som kan ha en aning om vad detta kan innebära? Det bör kanske också nämnas att jag på senaste tid upptäckt att vi har ett läckage av växelhusolja, jag har fått fylla på denna några gånger, men den har aldrig fått gå tom. Tacksam för kloka input i denna fråga 😊
×
×
 • Create New...