Jump to content
Monday 15 April 2024

haraldinjo

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About haraldinjo

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jaha. Asså har plockat isär hela styrningen förutom en teleflexen och vajern. Teleflexen går inte upp och den har rostat. Vajern (har en spiral lindad runt ) sitter i ett hölje av först plast/gummi och sen stål. Vajern i höjer har lossat från teleflexen och sitter stenhårt fast i höljet. Har testat de mesta. Om det bara va vajern hade jag kunnat byta den men verkar som att höljet har rostat och en teleflexen. Vad jag fattar de som finns inte de att köpa.
 2. Nej jag har ett gammalt vajerstyrning (Morse, tror jag står inte på höljet men det är teleflex vid fästet på kvadranten ) styrning som är trasigt.
 3. Juste, det får bli nytt dyrt vajersystem från Comstedt nu ändå. Får inte plats med en hydraulcylindern krävs för segelbåt i min storlek.
 4. Ah juste, har kollat in den. Men jag kör nog på hydraulisk styrning fast en lite mer robust sådan.
 5. Ja exakt. Det är inte bara priset men vet inte om ja får plats med en mycket större cylinder. nej vet inte riktigt vad de varven andra har. Länkarmsstyrning är ju en variant. Ska forska lite i det.
 6. Tack för tipsen. Ska kolla in sidan. Jag har kollat slaglängden på cylindern så att den ska funka med utslaget på kvadranten. okej, ska kolla upp responsen. Ja, de är nog bättre med relativt stor respons.
 7. Har en Vindö 40 där min vajer med hölje har gått sönder. Funderar på att sätta in hydraulisk styrning då jag inte hittar nya delar. Det styrväxeln är en Mark II och vajern är Morse tror jag. Om jag ska köpa ny vajer med styrväxel som ersätter det gamla system så verkar det gå på upp mot 20 000 Kr. Har kollat lite på den här: https://www.seasea.se/styrning-reglage/hydraulstyrning/hydraulstyrning-ultraflex-hyco-i-hydraulpaket Är det en dålig lösning? Har läst en del om att man förlorar känslan men jag tänker mest på om det är robust nog. Hittar inte måtten på rodret men den är innanpåliggande, långkölad, 9,4 meter, väger ca 5 ton. Måste jag ha alla mått på roder för att hitta rätt styrning? Ytterst tacksam för alla tips jag kan få.
×
×
 • Create New...