Jump to content
Saturday 24 February 2024

MaxiSailing

Medlemmar
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About MaxiSailing

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för inspirationen @Niklas63 jag hade aldrig gett mig på den där plåtkapningen/bockningen utan din tråd!
 2. Och då går man bara till sin båtbutik och ber om gelcoat i 9010 och/eller 9016 + härdare + vax? och sen kör man på? eller är det topcoat+härdare direkt för att göra det enkelt? Många verkar ju måla sina båtar ovanpå gelcoaten. Men är det något annat? typ epoxyfärg eller är det gelcoat?
 3. Det blev väldigt snyggt! Vad kostade Yamahainstrumenten? Fanns det mycket att välja på dvs kunde man beställa fel? Var sitter Triducern?
 4. Fräschar upp båten. Använder gelcoatsoackel (YamarinvitRAL9010 och RydsvitRAL9016) för gamla hål etc. 9010 lite för gul och 9016 lite för vit. Skulle vilja ha en färg istället så man kan duttmåla. Vet någon vilken sorts färg man kan fylla i gelcoat?
 5. Hahaha! Ja det hade ju varit på gränsen till bluff, men som sagt jag förstår inte. Skickade en fråga till dom.
 6. Du trodde du hade fel 92, men det visade sig vara ett misstag Dom kör stenhårt https://www.gobiuspro.com/produkt/gobius-pro-2/ "Gobius Pro – 2 levels In the box you will get 1 sensor with 2 meter cable, 1 cleaning tissue (3M), 1 extra sensor tape (3M), 1 panel with red & green lamp and a Quick Guide. All packed in a nice box. Voltage 12 – 24 volt." Men ärligt talat är indikatorn så ful (ser ut som en leksak) att jag avstår från pro. För bara 1000:- SEK till får man ett sånt "traditionellt" med tre sensorer och snygg indikator.
 7. "Gobius nya sensor monteras även den på utsidan av metall- och plasttankar. Den fungerar på alla vätsketankar, dvs för vatten, olja, bränsle, gråvatten och toatanken. Ingenting på insidan tanken och inga hål behöver du borra. Sensorn kan användas ensam på en tank, som en nivåvakt eller tillsammans med flera sensorer. 1 sensor ger 2 nivåer." Jag tänker mig som du beskriver men jag fattar fortfarande inte vad dom menar. Står likadant på massor av sidor så det är inte just Seasea somn skrivit fel.
 8. Ja så tänker jag också men dom säger verkligen två nivåer från en sensor. Helst hade jag haft tre sensorer men det springer fort iväg...
 9. Det var en annan approach! flödesmätare. Smart. Men går en rejäl korv och papper igenom?
 10. Hej! Skulle vilja veta nivån i min 32l rostfria septitank INNAN den är full. Har sett att akustiska mätare från Gobius har en variant där dom hävdar att "1 sensor ger 2 nivåer", hur funkar det? Sensorn verkar vara Ø7cm, är det dom två nivåerna man får (hittar inte info) eller kan den lyssna nedåt och uppåt? Om man kan få två värden med 7cm i mellan: Tanken är 30cm hög så om man får två nivåer med 7cm i mellan borde detta funka? Centrum mätare på 20cm borde ge info om när tanken är (16,5cm) 55% och (23,5cm) 78% full. Egentligen undrar jag om jag klarar mig på en sensor som kan ge en liten heads-up samt en "förstärkt" varning att nu är det dags att göra något. https://www.seasea.se/gobius-pro-1
 11. Hej! Någon som har lite bilder på skåpet i ruffen (upphängning, baksida, lås etc). Saknar det men funderar om det går att eftermontera.
 12. Vad har ni för propellrar? Jag har: 76DC -2007 Bottenmålning för flera år sen (flagnar) F250A -2007 Propeller (oklart märke), rostfri 3-blad 19T 15 1/4 Har endast kört båten två gånger toppfart 40knop 5800rpm. Vågor. Har inte vidare koll på trim etc. Båten är utrustad med powerlift.
 13. Forskade lite och hittade detta. Lithium är inte godkänt av Yamaha.
×
×
 • Create New...