Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

eliasandr

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om eliasandr

  • Placering
    Kadett
  1. Yamaha 20deo 2-takt. Ute på en liten båtfärd hade gasvajern hängt sig på nåt vis, så motorn saktade inte ner trots att jag drog bakåt reglaget. Då jag märkte detta och insåg att jag måste få båten stannad snarast så drog jag i misstag bakåt reglaget i backen (en halv sekund). Båten stannade minsann men det förde ett jobbigt ljud och nu går det inte att lägga i backen, det skramlar bara som det gör ibland då man inte lägger reglaget tillräckligt långt bak (knack-knack-knack). Framåt och neutralt funkar bra. Kan det vara nåt större haveri eller så enkelt som att länken till växelhuset blivit flyttad på nåt vis?
  2. Det finns en nedsänkning i "golvet", ungefär var man har fötterna men mot bakbänken. Men båten verkar vara designad så att regnvattnet ska hållas där, eftersom det inte finns nåt hål för vattnet att rinna vidare så som jag varit van vid. Tanken är väl att mellanskrovet ska vara helt tätt? Nåja, får väl köra vidare och försöka montera en dyvika på hösten.
  3. Hej på er. Ber om råd angående min båt, Lami 425. Den är av typ dubbelskrov, men i båten finns ingen dyvika. Vad skulle vara bästa sättet att kontrollera att det inte kommer in/ligger vatten i mellanskrovet? (detta är kanske mycket begärt på en båt med många skruvhål och andra modifikationer överallt..) Vet någon om dessa båtar är fyllda med flytskum?
  4. Tänkte alltså inte endast måla över lagningsstället, utan delen av skrovet som är under vattenlinjen. Finns några andra små repor som jag tänkt spackla också. Nej, det har inte varit bottenfärg, men tänkte ifall det ytterligare skyddar skrovet osv. men kanske det egentligen är onödigt. Har på vissa ställen läst att topcoat inte är helt vattentätt men vet inte hur trovärdigt det är. Så lagades väl båten från fabriken tack så mycket för svaren, kör väl på polyesterbaserat spackel med topcoat finish.
  5. Tack. Ok, har också funderat på spackel av polyester. Detta betyder väl då att det ska dras topcoat över? Sen eventuellt bottenfärg..? Med epoxyfiller hade jag sen tänkt dra över epoxy primer, men blir säkerligen dyrare den vägen
  6. Okej. Är Biltemas Epoxy Filler bra för detta? Gissar att man behöver slipa rent i glasfibret under?
  7. Skulle vilja be om några tips angående en skada i min glasfiberbåt. Skadan ligger under vattenlinjen, och jag ska åtgärda det. Vad anser ni, laminera med glasfiber/polyester eller spackla med epoxy filler? Jag har tänkt måla skrovet då skadan och några andra mindre repor är fixade. Tack för svar, bild bifogad.
×
×
  • Skapa nytt...