Jump to content
Sunday 05 February 2023

Freb

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Freb

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Använder mineralolja.
 2. Trycket låg på nästan 5 på tomgång när motorn var kall.
 3. Extern manometer visar ca 4,2 bar på tomgång och ca 5 var vid högre motorvarv vid varm motor. Så då är det väl fel på både sensorn och överströmningsventilerna. Frågan blir ju då om det är farligt att köra med för högt oljetryck på tomgång? Med tanke på allt som måste demonteras för att komma åt ventilerna måste nästan båten på land innan jag börjar skruva. Det väntar jag gärna med till hösten.
 4. Måste man av med värmeväxlaren för att komma åt de locken? Relativt trångt i motorrummet.
 5. Den runda multikontakten såg ut att sitta rätt. Är det någon som kan bekräfta att det är detta som är givaren till oljetryck? Det gjorde nämligen ingen skillnad på varken varningslampan eller oljetrycksinstrumentet när jag kopplade ur den kontakten/givaren.
 6. Börjar med att se på kontakten 👍 Tack för tips
 7. Oljan uppfyller VDS 3. Fyllt till övre strecket på oljestickan. Jag får inget larm på lågt oljetryck. Kan hoppas på att det är fel på givaren. Går det att koppla in extern mätare för att kontrollera oljetrycket?
 8. Jag har handlat båt med en KAD32 där det visar sig att oljetrycket inte går över ca 2, även vid full gas. Vid uppstart ligger oljetrycket rätt under 2 som väl är normalt, men sedan händer det inte något speciellt med det när jag ökar gasen. Precis bytt olja (15w40 mineral) och filter utan att det gjort skillnad. Någon som varit med om något liknande?
 9. Tack! Det sitter 2 styck 75ah bly-syra batterier till start/förbrukning och ett 115ah bly-syra till en bogpropeller. Jag har tänkt i samma banor. Att det ”borde” gå med ett Biltema relä, men jag kan inte detta med ström.
 10. Hej, Jag har båt med VP D3 med 140A generator. Tänkte lägga till ett eget startbatteri i tillägg till nuvarande batteribank. Kommer ett biltema skiljerelä fungera? Det står max ström 125A. Ser att det är samma på BEP DVSR också. Victron Energy Cyrix-ct finns i en 230A version, men priset blir lite annat då. Tacksam för tips.
×
×
 • Create New...