Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Bernefjell

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Bernefjell

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag förstår, det är bara bra att höra fleras upplevelser. Jag kommer försöka provköra någon variant för att känna efter hur jag upplever båten i lite hårdare sjö.
  2. Tack! Kul att höra från fler Nimbus ägare, ska kika i din båttråd också. Jag talade även med en kollega igår som också hade haft en 29C och han hade bara gott att tala om den båten. Nimbus 29C är tillbaka på listan för potentiella köp. Ska hålla utkik under våren, jag har inte bråttom men samtidigt kommer sommaren snabbare än vad man tror.
  3. Bra tips! Samtliga verkar vara toppen. Ska absolut lägga till på "spaningslistan" nu under våren och se om man kan finna någon runt den budget jag har.
  4. Stort tack för bra svar! Lär nog bli en kompromiss på någon av alla önskade punkter inser jag. Det viktigaste för mig är att vi får plats att sova, att båten är bekväm att åka långt och mycket i oavsett sjö och väder (inte stötig) samt att den inte känns för liten. Exakt det du nämner här är varför jag börjat inse att hyttbåt är "The way to go". Hur många av årets dagar är annars egentligen optimalt väder för en öppen båt? Väldigt få enligt min erfarenhet. Stötigt är inte kul så det låter som att ett halvplanade skrov är det jag söker. Hellre lite långsammare men bekvämt, planen är att spendera mycket tid i båten. Minskar kanske av antalet båtmodeller en hel del.
  5. Nu efter mycket velande har jag insett att jag skulle vilja ha en båt som vi kan använda även under tidig vår/sen höst och övernatta i. Vi är två personer + mellanstor hund samt att man gärna skulle få plats med lite vänner då och då. Budget är ca 600tkr, gärna 8-9 meter med minst 1 stor hytt eller 1 stor hytt + 1 mindre hytt/sovplats. Båten får gärna ha lite fart med marschfart runt 25-30 knop. Singlemontage prioriteras. En Axopar 28 hade varit en dröm men tyvärr utanför budget. Jag har kikat lite på Nimbus 29C, Nord Star 24 samt 28, Bella Falcon 26, Askeladden 805 och liknande men skulle gärna höra andras erfarenhet av dessa båtar samt förslag på liknande båtar att kika på. Jag tycker dessutom många av dessa båtar är väldigt dyra för sin ålder? Är det rimligt att lägga ca 500-600tkr på t.ex. en Nimbus 29C från tidigt 90-tal med en AQAD41 som ofta verkar behöva lite jobb samt har ca 1300+ timmar på motorerna? Ni som har haft Coupe-/Hytt båtar. Är det något ni saknat? Vad har ni gillat mest och vad har ni tyckt minst om?
  6. Hej på er, För ett par veckor sedan bar det av upp till Hudiksvall där det stod en Sunseeker 31 Offshore utan motorer på land. Jag har många somrar velat haft ett riktigt båtprojekt att arbeta med och nu har jag verkligen hittat ett PROJEKT. Affären genomfördes och nu står jag och brorsan här med en båt på 31 fot utan motorer och med riktigt sliten inredning. Jag tänkte dokumentera detta projekt så mycket det bara går och förhoppningsvis få lite tips under tidens gång. Kanske kan vi även hjälpa någon med sitt egna projekt genom att visa våra misstag och lösningar. Båten är alltså en Sunseeker 31 Offshore från någon gång mellan 1986-1989 (har inte lyckats hitta exakta årsmodellen än). Motorerna som ska installeras är två stycken Yamaha ME422STI på 255hk styck. Anledningen till att dessa motorer valdes var dels priset men också att de ska passa exakt på befintliga motorfästen. Drev och sköldar är också Yamaha, Yamaha Hydradrive drev och sköldar. Vårt första problem stöter vi redan på nu då Yamaha sköldarna är mindre än de tidigare Volvo 290 (?) som satt där tidigare. Vi måste alltså på något sätt minska hålen i akterspegeln för att kunna fästa våra nya Yamaha sköldar+drev. Förhoppningsvis fungerar det att använda en adapterplatta från t.ex. Mercruiser, antingen rakt av eller med lite modifiering. Annars är vår andra idé att stärka upp med en metallskiva på insidan och utsidan av akterspegeln och fästa sköldarna direkt i de. Vi kan då skära ut mindre hål i metallskivorna och plasta igen det mellanrummet som blir mellan skivorna. Förhoppningsvis fungerar någon av dessa lösningar men det vet vi inte ännu. Båten: Insidan Motorerna:
×
×
  • Skapa nytt...