Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Gunnar1970

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Gunnar1970

  • Placering
    Landkrabba
  1. Tack! Som så mycket annat har det löst sig. Ett par dagar senare så går den som vanligt. Kanske något skräp som nu lossnat. Bäst att ta det piano men inte alltid lätt! Tack alla som svarat. Jag har lärt mig mycket. Glad vår och sommar!
  2. Kort svar är Covid. Min far är 81 och vågade inte ta sig hela vägen hem igen kommunalt efter att ha lämnat båten. Själv bor jag utomlands.
  3. Hej, Mitt första inlägg här. Har kört båt i många år men hittills bara 2-taktare 60hk. Köpte för 1.5 år sedan en ny Yamaha 50hk 4-taktare. Den har hittills fungerar klockrent (även efter tidigare vinterförvaring utomhus) och genomgått föreskriven service hos auktoriserad verkstad i Strömma. I höstas gjorde vi all den service som krävs själva. Inga stora saker; bytte växelhusolja, kollade tändstift, släppte ut kvarvarande bränsle, körde igenom med färskvatten etc. Alltså, inga stora ingrepp. Idag sjösatte vi och motorn var väldigt svårstartad och hackade rejält. Till sist gick den igång med högt tomgångspådrag. När vi drog ned på gasen började den hacka rent anskrämligt igen för att strax stanna. Detta upprepades ett antal gånger. Vi körde på relativt höga tomgångsvarvtal för att "värma upp den" i kylan. Inget extremt på något sätt. Samma visa igen, möjligen marginellt bättre. Vi kunde inte problemsöka förutom att kolla att tändstiften var åtdragna. Storm och hård vind satte stopp. Våffö e de på dette viset? Är ingen mekaniker men hoppas att det går att förstå. Bensinen färsk sedan en vecka. Tack. Gunnar
×
×
  • Skapa nytt...