Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Fiberform2475

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Fiberform2475

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

322 profilvisningar
  1. En del har hänt, fixat drevlyften ex. Tack drevdelar.se för hjälp!
  2. Före/efter kabelfix för drevlyften Men tyvärr var motorn för svag och i den var det rena soppan...
  3. Länkar till en sidotråd om min drevlyft. I helgen är det dags för rond II med den. 😎
  4. Satt i går och färglade detta elschema. Nu blir det lite lättare att få ordning så att verkligheten stämmer med kartan... En fråga, vet någon originalfärgen på kopplingen som går direkt mellan reläernas "87-poler"? Det som troligen hänt är att ändlägesomkopplaren (3) någon gång pajade. Dom är svåra att få tag på så man försökte sig i stället på en "tjuvkoppling". Den var mindre lyckad. Nu har jag fått tag på alla relän och brytaren och ska dra om hela dosan så att det blir rätt. Med lite tur är detta det enda felet på drevlyften.
  5. Den gröna och den blå kabeln verkade inte vara kopplade till något. Kabelskorna var bara nedstoppade i kopplingsdosan. Den svarta jorden verkar ha ryckts ur där den en gång satt, men jag ser inte vart det ska ha varit.
  6. Hej, se bilden. Detta är kopplingsdosan till drevlyften till ett 280-drev. I mitten ser ni svarta kabeln som är jord. Var ska den sitta?
  7. Även om båten är ett projekt är den i tillräckligt bra skick för sjösättning. Den fungerade när den togs upp i höstas och den har vinterkonserverats i normal ordning. Så plan 1 A är att helt enkelt bara göra den lite finare för säsongen och jobba med de delar man kommer åt att fixa med båten i sjön. Ärligt vet jag inte vad det är för motor. Det ska vara en "305 V8" men jag har inte läst av motormärkningen eftersom jag helt enkelt inte visste var den satt. Nu vet jag att jag kommer behöva krypa in bakom motorn för att läsa av det. Jag har en instruktionsbok som följde med båten och gäller för AQ200D, AQ225D, AQ255B och AQ280A. Samtliga med 280 drev (vilket stämmer och som har duoprop). Återstår alltså att lista ut exakt motormodell. Jo, en sak behöver jag fixa redan innan sjösättning. Drevlyften funkar inte. Kan vara ett enkelt elfel eller något värre... 😬
  8. Hej, mitt första inlägg på detta forum så hinta gärna om jag gör bort mig på något vis 😊 Jag har köpt en Fiberform 24 fot DC. Det tog mig mycket sökande på nätet innan jag hittade exakt vad det är för modell men givet att skrovet och det man kan se av nedgången till ruffen stämmer med broschyrbilderna antar jag att det är en Fiberform 2475 Bermuda. Fönstren i ruffen stämmer inte men jag antar att det kan bero på exakt årsmodell eller att båten i broschyren var extrautrustad. Båten tillverkades åren 1976 - 1978. En hel del har hänt med båten de dryga 40 år den har kryssat runt bland kobbar, skär och ägare men den är ändå i hyfsat skick. Nu är planen att inom rimlig budget ta den så nära ursprungsskick som möjligt. Jag står inför massor av problem. I huvudsak eftersom hela detta projekt är "learning by doing". Är grön på båtar, min första (Flipper 580) hade jag en säsong, i fjol sommar. Detta är lite mer båt åt alla håll och kanter... Dessutom har jag begränsat med tid att pyssla med båten. Jag kommer använda denna tråd för att uppdatera om projektet och kanske ställa frågor om sådant jag inte hittar på andra platser i detta forum.
×
×
  • Skapa nytt...