Jump to content
Monday 15 April 2024

Dagtursskeppare

Medlemmar
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Dagtursskeppare

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kollar man på Internet så verkar OMC 314587 Rewind Spring ge vettiga resultat. Man kan säkert hitta fler sidor ifall man enbart skriver OMC 314587. De svar man finner har även orden Main Spring, Rewind Starter Spring, Spring Pull Rewind Recoil Starter, Recoil Spring och lite andra varianter, men artikelnumret verkar stämma och bilderna man får upp liknar fjädern i inlägget. Reservdelen tycks i alla fall höra till Johnson/Evinrude 9.5 hp (den som tillverkades fram till 1973) och som man avrådde från att köra utan motorkåpa då den har en riktigt låg profil.
 2. Dagtursskeppare

  Kusten ht

  Söker man på Terhi Kusten HT får man ett antal bilder men det är tveksamt ifall Terhi verkligen kan associeras med den här båten. Här är i alla fall lite data.
 3. Jag backar på det där om Vator. Meteor Sport bör det vara. Troligen har de som lagt upp bilder med texten Vator 15 (hittade ytterligare några), inte vetat vilken modell de haft, utan gissat på Vator. Jag fann ytterligare en bild på ovanstående båt, där det tydligt framgår att inredningen bestod av en separat förarstol och sedan en L-formad soffa. Men andra bilder på Meteor Sport visar längsgående säten. Men det kan ju skilja mellan olika årsmodeller. Hittade klipp på YouTube när jag skrev meteor sport i sökfältet, varav åtminstone två handlade om sportbåten i fråga.
 4. Nyare Vator 15 har inte den där upphöjningen mellan vindruta och däck, men jag hittade en äldre modell som är rätt lik. Det stod att det skulle vara en Vator 15, således en finsk sportbåt.
 5. Kan bidra med info om årsmodell. Bokstaven Y längst ner på plåten med serienummer, står för antingen årsmodell 1995 eller 1974. Man har återanvänt bokstäver till senare årsmodeller. Bokstaven S som står framför serienumret 03694 betyder Standard rigglängd, kort rigg. Motorn är således från 1974 och texten YAMAHA på motorkåpan bestod då av tredimensionella bokstäver i plast. Från cirka 1977 gick man över till vanliga dekaler, som troligen blev billigare.
 6. En annan gissning kan vara märket Fiberline. Sök på Fiberline G10, Fiberline G12 eller Fiberline G15. Man kan få träffar på Fiberline 14 och Fiberline 16 också, men dessa har spetsig för. Modellerna G10, G12 och G15 har samma trubbiga form så på bilderna i inlägget.
 7. Uttern 5200, alla varianter, styrpulpet, DC och HT, har lång rigg. Däremot hade gamla Uttern 510 från 70-talet, kort rigg och senare fanns särskilda höjningssatser att köpa, för den som hade en långriggad motor att hänga på 510:an.
 8. Den är ganska lik Trio HT förutom att den gula båten har en panoramavindruta framtill, som går runt hörnet och att sidorutorna skiljer. Men bägge är ju klinkbyggda i ungefär samma stuk.
 9. Jag hittade en auktion på tradera.com när man sökte på Essem-16. Tydligen skrev man om båten i tidningen Motor, nummer 23 från 1966. Enligt omslagsbilden gjorde man båttest av plåtbåten Essem-16 och plastbåten Canberra (från Marieholms bruk). De borde vara ungefär i samma storlek. Säljaren av tidningen begär 99 kronor.
 10. Under året införs E10-bensin i Sverige, det vill säga att 95 oktan får 10 procent etanol i stället för dagens 5 procent. Äldre bilar som inte klarar E10 får då tanka 98 oktan. Det finns tabeller för bilar på nätet, men i skrivande stund hittar jag ingen för utombordsmotorer, men jag har sett en sådan när E10 var på tal för några år sedan. Så ifall man har en utombordare som inte klarar E10 får man kolla noga på pumpen och på pumphandtaget, ifall just den macken har ställt om till E10. Står det E5 så är det som tidigare.
 11. Hittade denna, en Delta GT 17 SS, visserligen utan ruta, men rätt lik i övrigt. Var först inne på en Barracuda som såldes av Haralds Båtar i Borlänge, men den hade en annan däcklayout.
 12. Ser ut som finska Timola 435 från 70-talet.
×
×
 • Create New...