Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Jlinde1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Jlinde1

  • Placering
    Kadett
  1. Då har jag fått hem plotter och den verkar rejäl! Det jag nu funderar över är hur man ska lösa snygga hål för dragning av kabel. Rätt blaffig strömkabel som kommer behöva ett eget hål ut ur pulpeten. Hur snyggar man igen det hålet som blir? Ska man använda vanliga träborrar? Ska det användas sikaflex för fästet till plotter? Vad bör jag tänka på?
  2. Tack för tipset! Verkar vara en bra plotter och med sjökort inkluderat för det priset känns det som en bra investering. Blir nog en sådan! (Y)
  3. Tack åter igen för era svar. Nu är båten i min ägo och jag har hunnit åka 3-4 gånger redan. Gissa om det är härligt!! Har dessa gånger kört med Eniro på sjön men kan hålla med om att det är lite omständigt att hålla på med så en plotter är klart aktuell. Kollar på Garmin 42cv som @Johannes1018 nämnde och är i slutskedet av att köpa en. Någon annan som kan rekommendera någon i samma prisklass eller tror ni det blir ett bra köp?
  4. Tack för era svar. Nu bumpar jag inlägget då det börjar bli aktuellt att köpa den här selvan jag nämnde. Det jag funderar på är om jag skulle investerat i en plotter redan nu men har noll koll på vad man ska kolla efter. Någon som kan rekommendera en prisvärd åt mig? Och vad man ska tänka på vid installationen av en.
  5. Hej allihopa! Som rubriken lyder är jag helt rykande färsk på forumet, och rätt färsk gällande båtar överlag. Men nu då jag köpte ett hus förra året som jag nyss blivit klar med renoveringen på så går jag i tankarna om att köpa mig en alldeles egen motorbåt. Då jag har havet ca 200 meter från mitt hus med egen brygga så känns ju inte det mer än rätt. Då jag ungefär ägt 10 stycken motorcyklar under mina år och inte en enda båt så kan man ju inte påstå att jag har bra koll på marknaden eller vad som är hett just nu. Vad tror ni skulle passa mig? Jag är ute efter något som går fint på havet och som tar mig och några kompisar utan problem. Gärna en öppen styrpulpet med självläns(?) Det kommer bli en hel del dagsutflykter Jag har kollat mycket på Silver hawk 540 då en bekant har haft en sån och bara pratar gott om dom. Aluminiumbåt verkar lockande (underhållsfritt skrov?) Sen har jag även en kollega som har en relativt ny Selva d 530 med en 60 hästars Selva som endast gått 60 timmar som han kan tänka sig att sälja till mig. Någon som har bättre koll på dessa? Vad skulle ni som vet lite bättre rekommendera till mig? Vad bör jag tänka på? Har ni några generella tips? Kan tänka mig betala allt från 50.000-150.000 beroende på båt. Tackar på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...