Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

uk85

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av uk85

  1. Hej forumet, Ny båtplats för i år med pålar i aktern. Har tamp redo att plocka upp på dessa men osäker på hur jag klarar av att lägga till själv. Har en 6m hyttbåt där fören driver iväg med vinden så fort man slår av gasen. Hur hade ni gjort? Tack på förhand!
  2. Det är internationals Primocon så inte epoxi. Tack, då kan jag gå på lite mer frikostigt!
  3. Gör det någonting om jag primear hela botten? Antar att jag inte har någon användning för burken sen så kan lika väl använda allt på en gång om det inte är till någon försämring för bottenfärgen?
  4. Botten är tvättad med högtryck vid upptag och är, om inte slät, så iaf inte superojämn. Räcker det med att rugga upp ytan och tvätta? Nuvarande färg har på vissa ställen släppt till vad jag antar är gelcoat så det var därför jag butiken skickade med en primer att lägga på där.
  5. Hej igen, Var i båtbutiken och fick med mig en primer och hård bottenfärg från International. När jag nu våtslipade lite lätt så blev handsken lätt färgad. Kan det ändå vara hård färg eller måste jag byta färg till en polerande?
  6. Stort tack för svar. Så slipa lätt, tvätta rent och sen grundmåla först? Eller bottenfärg direkt?
  7. uk85

    Bottenmåla

    Hej, Hade tänkt bottenmåla i år men fick rekommendationen att slipa ner allt och lägga tre lager epoxi först. Är det nödvändigt givet nuvarande skick eller kan jag göra på något annat sätt? Småbarnsförälder så tiden är dessvärre knapp. Trevlig helg
  8. Hoppas ni alla har en fin båtsommar. Köpte en 6m hyttbåt under säsongen och den skulle må bra av en tvätt och polering men ligger redan i sjön. Har ingen lust att ta upp den nu men finns det nånting jag kan göra för att få upp finishen på däck/hytt medan den ligger i vattnet? Eller gör jag bäst i att avvakta till nästa vårrustning? Tack på förhand
  9. Hej, kan jag med gott samvete ta bort det överflödiga fettet runt min utombordare? Ser inte så fräscht ut men antar att det fyller en funktion eller är det helt enkelt för mycket smörjmedel?
  10. Hej på er igen - har nu införskaffat en grovdammsugare att koppla slipen till och är redo att sätta igång. Hade väldigt gärna gjort detta tillsammans med någon båträv, kanske allra helst med erfarenhet av De Ijssel-produkterna. Finns det någon vänlig själ där ute som mot ersättning skulle vara intresserad av att på plats ge tydliga direktiv?
  11. Hur har det gått? Har beställt alla tänkbara grejer från De Ijssel nu. Säker på att slutresultatet kommer bli kanon men är osäker på hur mycket jag ska slipa och när det är dags att börja måla. Har en gammal Örnvik 535 där det inte finns mycket kvar av gelcoaten.
  12. Det senare är just det jag är orolig för. Vad finns det för alternativ? Hur gör folk som slipar i Stockholmsområdet? Tack
  13. Hej igen, Efter att ha varit i kontakt med de ijsel-bolaget tror jag mig nu ha det jag behöver för att sätta igång. Någon form av industridammsugare att koppla slipen till behövs. Någon här på forumet som kan rekommendera en? Såhär med beställningen levererad slår det mig att jag kanske inte får sätta igång i hallen som jag står i iom den är full med andra båtar. Vad skulle ni göra? 😊 Tack på förhand
  14. Stort tack för ditt utförliga svar. Fint med folk som hjälper till! Finns det någonting jag kan börja med redan nu eller behöver jag vänta ut vintern? Min tanke är att laga/spackla samt slipa och måla hela båten vit till säsongstart. Har läst om De Jissel. Någon som har erfarenhet av detta? Båten står i en kall hall nu bland andra båtar. Jag antar att jag behöver skaffa någon form av presenning innan jag börjar slipa. Apropå slipa - vilken maskin och slippapper är att rekommendera? Tack igen!
  15. Hej Maringuiden, Nyfrälst båtägare sedan förra sommaren till en gammal Örnvik 535. Någonstans ska man väl börja och vi hade en fin sommar med vår lilla familj i den. Nu står den i ett kallgarage och väntar på att jag ska göra den redo till nästa sommar. En hel del jobb men jag har iaf ambitionen att göra den fin. Med risk för att låta extremt naiv undrar jag nu hur och med vad jag ska börja. 1. Slipa/polera/spackla/måla. Vad behöver jag för verktyg? Har en excenterslip. Kan den komma till användning? 2. Vad kan jag göra åt det svarta som ligger runt nuvarande fönster? 3. Tänkte ta bort träskivan som lanternorna av oklar anledning sitter på. 4. Skruvarna framför rutorna antar jag det har suttit någon gammal vindrutetorkare på? Mängder med frågor förstås. Har nu lagt otal timmar på att försöka läsa på men behöver ert moraliska stöd och någon av som med fast hand visar på hur och med vad jag ska börja. Allt gott!
×
×
  • Skapa nytt...