Jump to content
Sunday 25 September 2022

Chrille_Pettersson

Medlemmar
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Chrille_Pettersson

 • Rank
  Kadett

Profile Information

 • Location
  Göteborg
 • Interests
  2 taktare

Mina båtar

 • Båtens namn
  Gäddan
 • Bild

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tänkte mest använda spinnakern i lättvind, känns läskigt i mycket vind eftersom min tidiga Artekno (enligt Curt Gelin) har ett så litet roder att den blir svajig när det drar ordentligt i spinnakern. Får pyssla ihop ett nedhal i veckan och testa utan suggor! Rolig båt ja!
 2. Hej! Jag vill använda min spinnaker mer, känns synd att den bara får flyga nån gång per år... Det som talar emot att använda den mer är att det snabbt blir stökigt med alla linor på däck, särskilt på en mindre båt som H-båten. Jag undrar därför om några av er mer erfarna seglare har tips på lite "genvägar" för att minska antalet linor på däck, och göra det lättare att slänga upp den! Skulle man kunna segla utan suggor om man har ett tillräckligt styvt nedhal till spinnakerbommen? (förutsatt att nedhalet är fäst vid mastfoten så att bommen ändå kan rotera fritt). Eller har ni några andra tips på hur jag kan minska antalet snubbeltrådar på däck? Tack på förhand, här kommer en härlig spinnakerbild!
 3. Oj det här låter som en väldigt fiffig lösning! Kanske gör såhär för att kona ut den och sen plastar lite för säkerhets skull! Tack för alla svar!
 4. Tycker du att jag ska limma fast rören med den gamla ”plastklumpen” eller sätta dit nya rör? Rören har en ganska stor ”krage” av plast runt så om jag ska sätta nya måste jag plasta med något väldigt trögflytande för att det ska gå att göra kragen, är epoxi med fiber så tjockt?
 5. Hallå! de 50 år gamla dräneringsrören som går från rännan kring stuvfacken har bestämt sig för att lossna på min hbåt. hade gärna lagat dem men vet inte vilken produkt jag ska använda. Ska jag blanda epoxi med mikroballonger? Plastic padding? Polyester? Tacksam för tips
 6. Misilen är ett bra alternativ! Gillar att den har pentryt bak som Amigo 23, men kanske är lite roligare att segla!
 7. Absolut, får hålla oss till 70-talsbåtar för max 30 tkr
 8. Håller med om att de är i liknande stoleksklass, men tror verkligen att det är skillnad på Amigo och H-båt i hur de klarar vind och vågor. Amigon känns som att den närmar sig Fidran i egenskaper...
 9. Hej Jag och tjejen har för tillfället en 70-tals Artekno-Hbåt, som vi lärt oss segla på de senaste 2 åren kring Göteborg. Vi känner båda att den kanske är lite för livlig och har lite för låga fribord för att segla på öppet hav, så vi är sugna på att skaffa något lite tryggare för längre turer, gärna något som jag skulle kunna ensamsegla någon vecka om året också! Har funderat lite på IF för långkölen, men även Amigo 23 som känns som en välbyggd och omtyckt båt. Några idéer? Simma lungt!
 10. Ajaj jag hade inte tänkt på det faktum att hjärtstocken är så lång, båten står ju upptställd på asfalt och jag tror inte Grefab här i göteborg uppsakttar om jag bygger en mini-damm på deras finfina parkeringsplats.....
 11. Hej! Jag tog upp min hbåt häromdagen för vintern, och fick tyvärr bekräftat att det glapp som finns i rodret kommer ifrån ett av de nedre roderlagrena. Det här kommer jag försöka åtgärda i vinter, men det finns ett par saker jag behöver hjälp att lista ut: 1. Det övre lagret, som sitter direkt under rorkulten, verkade slitet och gick sönder när jag tog ut det ur båten. Finns detta som reservdel eller måste jag göra en ny del av delrin? 2. Jag förstår inte riktigt hur jag ska montera ner rodret, det känns som att det bara borde gå att dra ut hjärtstocken nedåt, men rodret sitter ju även fast i skäddan, och det finns inga synliga bultar. Från ett sen länge dött forum fick jag då följande information: Jag skulle gärna vilja ha lite mer detaljer kring detta, var sitter den här bulten mer specifikt och var på hjärtstocken sitter låsringen? Hoppas det gick att förstå, är nybliven båtägare så allt är väldigt nytt för mig!
 12. Låter bra, testar det direkt helgen efter att jag tagit upp henne! Och om detta inte skulle funka så är det alltså ny topcoat/gelcoat som gäller?
 13. Hej! Jag är student i göteborg och har nyligen blivit ägare till min första båt, nämligen en 1972 Artekno H-båt. Fick den till ett väldigt förmånligt pris, delvis på grund av hur sorglig den röda färgen ser ut (se bild). Skrovet har inga större skador förutom kasnke enstaka små hack i förstävet och några repor här och där. Jag har bokat upptagning av båten nu i slutet på September, och undrar vad som behöver göras för att få en acceptabel finish på den inför nästa säsong. Som jag förstår det kommer jag bli tvingen att slipa bort färgen, men hur går man sedan tillväga, vilka produkter ska användas och i vilken ordning? Behöver inte ha resultat som ser bra ut under mikroskop, utan snarare få bort det rosa och se till hon hon blir röd och fin igen. Tips uppskattas!
×
×
 • Create New...