Jump to content
Saturday 25 May 2024

Cosmo

Medlemmar
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Cosmo

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Så är det naturligtvis, men jag måste räkna med att tiden inte finns och därmed måste leja bort det. Vill få ihop en kalkyl där jag kan jämföra vad jag landar på med olika alternativ.
 2. Tjena, Letar ny båt och behöver göra en seriös kalkyl innan jag bestämmer mig. Båtarna jag kollar på ligger på 8-10 m och ska funka för övernattning, vara hyfsat nya (max 15 år gamla). Är däremot inte låst vid utom/inombordare. Har t ex (i olika storlekar) kollat Nimbus Nova S, Aquador, Saga, Flipper, Uttern m fl. Skulle behöva hjälp från detta eminenta forum att komplettera min kalkyl med vad jag ska räkna på att underhåll av motor kostar. Har fått offert på servicepaket från varv på en av båtarna på listan där motorn är en Penta D6. Där landade service av motor, drev och sköld på 22 000 kr. Är detta en rimlig kostnad när man lejer bort jobbet? Om det är rak axel istället för drev, kan jag då bara ta bort servicekostnaden för drevet? Tillkommer något annat? Ni med utombordare, vad betalar ni för service? Funderar också på det här med driftstimmar på motorerna. De flesta jag kollar på ligger på 200-500 timmar, det känns ju lugnt, men när det ligger uppemot 2000 driftstimmar, ska man börja dra öronen åt sig då eller? En fråga till. Dubbla motorer, ska man då räkna dubbel kostnad på servicen?
 3. Tack för svar. Får väl försöka mig på att byta jokerventilen antar jag….
 4. Återkommer till detta trevliga men ack så viktiga ämne. Av någon anledning återfylls skålen med avloppsvattnet. Vad kan det finnas för anledningar till det? Finns det något sätt att helt stänga toan? Inte så angenämt med en toalett fylld med svartvatten…
 5. Den ser trevlig ut i layouten. Kan tycka att det är bra när man låter ruffen bara innehålla kojer, toalett och stuvutrymme. Vi använder aldrig matplatsen i ruffen, sitter bara uppe. Har du koll på modellen? Vet du om den finns i utförande med inombordare? Och är det en ny modell (=begränsat begagnatutbud...)?
 6. Man tackar, vilken service! Håller med om att när vi nu ringat in kravbilden så faller Skilsö 33 bra ut.
 7. Jo nog är jag medveten om att det skiljer mellan axel och drev, fast det har jag mest läst mig till i forumstrådar. Maximen har ju dessutom ett s-drev så jag har varken kört med drev eller rak axel... Jag har nog tänkt att prio är att hitta en båt som passar utifrån kravspecen och där ingår inte om det är drev eller axel. Däremot kan sägas att högre farter inte intresserar oss något vidare, däremot är vi lite trötta på att puttra fram i 7 knop. Då tänker jag att det inte är något större problem om båten har rak axel?
 8. Men va fan 😉 Dyr i drift alltså! Vad hade du gjort? Behållit Maximen istället? 😁
 9. Tack för input! Har väl också insett att Aquador 26 är lite för liten. Du får gärna utveckla vad du menar med det tillkommer kostnader! Antar att du jämför äldre båtar med nya?Vad är det som gör att servicen är dyrare? Vi lät firma göra vinterservice i höstas (koll + byte olja, filter, konservering) för ca 8500kr. Är kostnaden på service relaterad till motorstorlek?
 10. Tycker Nimbus 27 familia är en fantastisk modell! 2600 och Maximen (som vi har) är ju i princip samma båt och egentligen trivs vi jättebra med båttypen. Men, vi vill ha något nyare så att vi kan minska tiden på att fixa med allt som slitits ut, få lite nyare finish på allt. Jag hade liksom velat ha Nimbus 27 Familia i 2021 års tappning…. 😂
 11. Har också kollat lite på Bavaria 28 sport. Kan inte bestämma mig för om jag gillar solbaden eller ej. Men i vanlig ordning är det sovplatserna vi fastnar på. Sover man fem pers där? Är det byggt för att fixa sovplats i sittbrunnen?
 12. Kan man bädda i sittbrunnen på windy 32 scirocco? Ser ingen som skriver om det utan alla skriver 4 bäddar (förpik+midcabin).
 13. Har kommit fram till att daycruiser får funka, men vill ha inombordare (tack för förslag på Yamarin dock!). Kapell eller HT funkar bra, men inte dörr mellan akterdäck och förarplats. Nimbus har vi kollat på men de är ofta lite för dyra (eller för stor) om vi ska ha en såpass ny båt som vi vill ha.
 14. Håller med om att daycruiser inte är optimalt ur sovperspektiv, och det är just därför som jag har så svårt att hitta vad vi ska byta upp oss till! Det verkar som att nyare båtar inte har lika många kojer om vi letar i storlek 8-10 m. Ofta ligger de på 4 kojer. Nimbus 31 Nova är jättefin men tyvärr för dyr. Fairline får jag läsa på lite om. Bavaria 32 skulle kanske funka. Har annars sneglat på Nordic oceancraft 33 eller Beneteau Ombrine 801. Åsikter om dem? Och vad tycker ni om Aquador 26 och större?
×
×
 • Create New...