Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Orsak

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Orsak

  • Placering
    Kadett
  1. Snedsteg från ämnet - Köparens Marknad? Det ser ut att gå trögt med begärt pris nu. Min lista på "sparade" båtar som är jämförbara med vår egen ligger länge på Blocket och läggs ut igen och igen. Har en s.k. Coronabåt själv, dvs 70-talare som jag idag inte hade köpt för det pris vi gav för 3 år sedan, om jag överhuvudtaget hade köpt den men andra faktorer spelade då en avgörande roll, som attraktiv båtplats och det faktum att vi har kunnat segla mycket mer än annars (har även båt på ostkusten). Räknar med halva priset vid försäljning, om ens det. Båtköp är väl heller ingen investering även om välvårdade äldre mycket väl kan säljas för samma pris om inköpet är vettigt prissatt, typ fina och välvårdade IFs som lockar ett brett spann av seglare.
  2. Tack för svar! Albin Delta är en fin båt tycker jag. Bra förslag! Kompisen hade en sådan och jag gillade. De extra cm på bredden går om jag går ner i fendersdiameter... Jo frågan om att byta båtplats är önskat men vet ej när. Får kanske vänta tills grannens Nova ska säljas och då bara flytta över. X-99 är intressant och sportigheten lockar, seglar en del 470 så van vid aktiv segling. Backstag skrämmer inte så farligt. Andra båtar som jag fastnat lite för i nuläget är CB95 (trots de fula vertikala fönstren) och Facil 30. En gång Maxi alltid Maxi enligt (+70) bekant. Kanske lite smittad då drömbåten är Maxi 1050 efter ha fått en generös rundtur med att danskt par förra sommaren, men det få bli när svärföräldrarna sålt sommarstugan…
  3. Som vanligt så här års så tittar jag osunt mycket på säljsidorna. Efter några år med vår fina trygga och rymliga Maxi 84 lockar något mer lättdrivet. Familj på fyra där intresset för aktiv segling är på uppåtgående. Dagens båtplats begränsar bredden till absolut max 3m. Kan nog gå upp 1-2 fot. Vill inte gärna ha så mycket större heller. Budgeten säger 80 eller tidigt 90 tal. Gärna 4 bäddar utan att bygga om salongen varje natt. Begränsat utbud på de premisserna. Finns det förslag från forumet? Sen en fundering. De som slår mig i annonserna är det mycket mycket sällan är bilder på elsystem, hur det ser ut bakom luckan. För mig säger det mer om båtens skick, ja mer än bilder på den nya plottern eller vackra solnedgångsbilder från naturhamnen i alla fall. Inte heller ser jag bilder på el hos de olika förmedlarna som i regel strösslar med bilder. Varför, eller vet jag svaret redan?
  4. Hej alla. Jag ogillar att vara okunnig, så jag vänder mig till er som är kunniga så jag oxå kan bli kunnig. Maxi 84 sedan denna säsong. De gamla Barlow 22 vinscharna till genuan är nu helt slut. Kuggarna i kåpan blir färre och färre vilket skapar kraftfulla bryt och omöjliggör att köra med handtaget. Nödlösningen vid hårdare skotning har varit vi de små vinscharna på rufftaket men det är inte kul. Nya således, eller begagnade. Nu till frågan: Antar att hålbilden inte stämmer med mina nästa. Vilket är det bästa sättet att fixerar dom nya på? Platta (teak?) som fäst i de gamla hålen och sedan vinschen på plattan eller plugga igen och fästa direkt i skrov? Basen på Barlow är 132mm (omräknat från tum). Skrovet är lätt försänkt under basen (eller insjunket?) in mot brunnen.
  5. Tack för input. Skruvade isär och fann en knäckt kugg som kilat fast sig. Funkar igen, tills nästa kugg går...
  6. Hej alla! Jag har äldre Barlow22-vinchar i aktern. Den ena låste sig helt plötsligt häromdagen. Inte trög utan stum åt båda håll som om att spärrklackarna greppar både framåt och bakåt. Jag sneglar på nya vinchar då jag antar att det inte är lätt att hitta reservdelar mm men min fråga är ändå om någon har erfarenhet av ett liknande problem, och vad jag kan göra. Jag har inte haft båten så länge att jag har börjat med löpande underhåll av vinchar mm, om någon undrar.
×
×
  • Skapa nytt...