Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Neutrinen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Neutrinen

  • Placering
    Kadett
  1. Skulle vara fint med en sådan, men det ryms inte i budgeten. Jag köper trol vis ett begagnat paket bestående av en 54 lbs Watersnake med ett 90 Ah AGM-batteri för ca 2,5 tkr. Jag stoppar batteriet i en batteribox från Biltema och skruvar fast den under toften. Blir i så fall inget LiFePo4-batteri denna gången, men trol vis nästa!
  2. Det låter som en framkomlig väg för mig, min lätta roddbåt kommer kanske upp i 4-5 knop med en 54 lbs-motor, det räcker. Tack för input!
  3. Tack för välkomnande Mackey och för bra input! precis den typ av kunskap jag behöver för att kunna ta ett beslut. Jag går vidare med den båten jag refererar till och köper en sådan. Jag kan tänka mig att köpa en 54 lbs-motor för att få lite mera fart, jag utgår från att den är snäppet snabbare än 34 lbs. Men 54 lbs drar då mera batteri naturligtvis, och då behöver jag minst ett 20 Ah-batteri, ett 10 Ah-batteri blir för litet utgår jag från. Och batteriet kommer kanske inte att räcka så mkt mer än 25 minuter? men det funkar för mig. Större LiFePo4-batterier blir så dyra så jag kan tänka mig att vara lite begränsad på det sättet.
  4. Hej! Jag har köpt ett fritidshus dit det krävs en båtfärd. Det är ca 700 meter mellan båtplats och huset och jag kommer trol vis att åka till huset ett par gånger i veckan året om (om det inte är is). Ibland har jag en medpassagerare, högst 2 stycken (sällan). Jag planerar inga långa fisketurer utan kommer framförallt att ha båten till pendling. Till detta är jag på väg att köpa en liten båt som jag vill ha en elmotor på. Jag är också intresserad av ett LiFePo4-batteri. Det är kombinationen av dessa tre jag inte är säker på, har ingen erfarenhet än. Ge mig gärna feedback på följande idéer: En liten och lätt båt i stil med Crescent 364 Rodd (ca 65 kg), då den borde vara mycket lättdriven (som kräver en mindre elmotor typ). https://www.maringuiden.se/batguiden/;batID=31389&battypID=6 En elmotor som kan driva båten i ett ca 4 hk-tempo, lite beroende på väder förstås. Räcker 34 lbs eller är 54 lbs säkrast? Jag skulle uppskatta om den kunde sitta permanent fastlåst på båten så att jag inte behöver skruva loss den varje dag o låsa in den i bilen. Jag vet inte hur stöldbegärliga dessa motorer är. Borde jag undvika Biltemas motorer? de är annars prisvärda vad jag förstår. Ett LiFePo4-batteri som är så litet och lätt att jag enkelt kan ha med mig det i ryggsäcken och inte behöver ett låst utrymme i båten där det förvaras. Jag antar att 10 Ah räcker för pendlingssyftet? men kanske ett 20 Ah-batteri ger mig möjligheten att ta en 30 minuters sväng ut i sjön?
×
×
  • Skapa nytt...