Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Geyer

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Geyer

  • Placering
    Kadett
  1. Har en 115 hk OMC SeaDrive från -85 som hittils gått perfekt, men nu dog den efter sista tiren och vägrade sen starta. Misstänkte att den inte fick bränsle, så rengjorde allt. Fick igång den så den går på tomgång med mycket gas. Så fort jag drar ner gasen, dör den. Jag kan således inte lägga i en växel. Justerade tomgången, men ingenting hände hur mycket jag än skruvade. Försökte ställa tändningen, men hur mycket jag än skruvar blir det ingen skillnad. Trodde brytarspetsen gått, men den är hel. Vad kan det vara när tändningen inte påverkas oavsett vad jag gör? Per
  2. Tittat där, men tyvärr ingen napp.
  3. Bytte batteri och då funkar den som den ska. Men då duker nästa problem upp - den startar inte ändå. Låter som om den inte tänder, men har kollat tändstift osv och de ser bra ut. Börjar tro att den inte får bensin. Sista gångerna jag startade innan den la av, var den svårstartad och jag fick pumpa och choka lite extra. Nu när jag kör bränslepumpen innan start, fortsätter den bara att gå. Normalt ska den ju sluta när systemet är fullt, men nu fortsätter den bara, alltså. Kan det vara stopp nånstans? Den lilla behållaren (vad än den heter?) på bilden är bara bottenfull trots att jag pumpat. Borde inte denna fyllas på och vara full i så fall?
  4. Till höger om startmotorn på bilden sitter ett relä och fram till det har jag 11,8 V, samma som batteriet. Vid anslutningarna till startmotorn har jag max 10,5 V. Kan den lilla skillnaden vara tillräcklig? Har lossat alla kablar och rengjort anslutningarna. Hittade ett passande relä hos Watski, så det är väl lika bra att byta?
  5. Ja jag kan vrida/lyfta upp den. Fick tips om att det är solenoiden som gett upp.
  6. Fulla batterier, oljad axel och alla kopplingar kollade. Ingen skillnad. Kan det vara startmotorn?
  7. Geyer

    Motorproblem

    Har en OMC Seadrive 115hk som plötsligt inte vill starta. Har alltid gått som en klocka, men i veckan började den krångla och var svårstartad, för att i helgen inte starta alls. Det enda som hörs är ett surrande ljud. Plockade bort kåpan och såg då att startmotorn snurrar (därav surret), men axeln/kugghjulet lyfter inte och hakar inte i själva drevet/kugghjulet. Vad kan detta bero på? Någon som vet?
  8. Geyer

    Bella färg

    Någon som känner till vilken gelcoat färgkod en Bella 685 från -84 har? Har kontaktat Bella Boats utan svar. Per
×
×
  • Skapa nytt...