Jump to content
Friday 21 June 2024

Tresfjord26a

Medlemmar
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tresfjord26a

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack! Ingen landström inkopplad. Men plötsligt blev jag osäker på om propellern är gjord av mässing. Spelar det någon roll?
 2. Jag glömde sätta på zinkanoden innan sjösättning. Klarar sig båten ett år utan eller bör jag lyfta den och sätta på den? Vi har en träbåt med en volvo penta md2b med brons propeller. Förra året när vi tog upp den var anoden knappt påverkad.
 3. Efter den årliga genomgången av båten funderar jag nu på att byta ut ett bord över vattenlinjen på vår klinkbyggda båt i furu. Det är ett bord som har blivit mörkt av en nu åtgärdad skada. Men har någon ett hum om vad det kan kosta mellan tummen och pekfingret? Talar vi 5 000 eller 50 000? Bor i Göteborg kan tilläggas om det spelar någon roll och om någon har tips på vem man ska vända sig till!
 4. Okej tack för bra info. Ska göra som du föreslår. Det som var konstigt att det var just där på toppen som det var blött med vad jag tror är diesel. Ska dubbelkolla när jag är vid båten nästa gång!
 5. Det är inte rent vatten, jag skulle nog säga diesel utan att för den delen veta vad kompression är...
 6. Efter jag var och inspekterade min motor efter båten kommit i vattnet ser jag att jag har en läcka från det jag tror är insprutningspumpen. (Rätta mig gärna om jag har fel, har försökt studera ritningar för att komma fram till detta). Vad bör jag göra för att felsöka och vad bör jag tänka på? Jag har bland annat sätt att man kan köpa nya packningar och har tänkt att göra detta, men har inte kommit så mycket längre än så. Läckan är på toppen av det inringade området. Tar tacksamt mot råd!
 7. Det är så vi har tänkt att göra, att såga ut det skadade, och sen montera en "propp". Det var jag som uttryckte mig dumt med användandet av ordet fog, det jag ville få fram är hur får vi det att inte läcka in mellan lagningen och det befintliga trät Snickaren hade nämligen föreslagit att vi skulle använda tec7 men vi var skeptiska till det.
 8. bild kommer imorgon! Det är min svåger som är snickaren, och han är finsnickare, men inte båtsnickare, så hjälper honom på traven med research då han la över ansvaret på oss för att skaffa rätt produkter.
 9. När vi gick igenom våran nya träbåt så hittade vi mjukt trä på tre ställen som vi nu skall åtgärda. Vi har identifierat vad som har orsakat detta och det är åtgärdat, men nu vill vi reparera de hål som har uppstått. Det första är ett hål på däcket, i mahogny, och vi har måttbeställt detta och har en snickare som ska hjälpa oss att mäta in det och få det snyggt på plats, men frågan är, vad skall vi använda för att täta fogarna? Och behöver vi någon primer innan vi fogar? Den andra skadan är två mindre hål på de översta borden (furu) längst fram i fören på var sin sida av fören. Vad ska vi använda för fog där och behövs det primer?
 10. Det är mellan skrovet och röret skulle jag tror så har börjat komma till freds med att jag behöver ta upp henne. Brukar den typ av problem vara ett stort ingrepp som behöver göras dvs båtaäsongen är över eller går det att lyfta fixa (dock inte jag själv) och sen sjösätta igen? Förstår att sådant är svårt att svara på men försöker förstå vidden av ingreppet som krävs. Och eventuellt göra andra semesterplaner då
 11. Hur stora hål kan den tekniken hjälpa? Har varit inne på det själv men tänkt att läckan är för stor för det skall fungera, men kan ha helt fel!
 12. Tack, jag misstänkte detta starkt. Är det ett stort ingrepp som behöver göras på land tror du? Förstår att det är hur långt är ett snöre fråga, men just nu känns det som jag mentalt behöver förbereda mig på om semestern bara är förstörd eller totalförstörd 😄
 13. Jag tyckte att min träbåt tog in lite väl mycket vatten så jag började min felsökning och upptäckte att det rinner in vatten där propelleraxeln går ut ur skrovet. Eftersom båten ligger i vattnet tänkte jag höra om det fanns möjlighet att fixa det utan att behöva lyfta båten? Att man kan fixa något tillfälligt på insidan där vattnet sipprar in. Vi har någon som kan hjälpa oss att fixa det på land, men eftersom det är mitt i semestern som vi spenderar på båten vore det skönt om det gick att lösa något provisoriskt utan att behöva lyfta den.
 14. Nu fungerar det! Kopplade om allt på samma sätt och drog åt allt extra mycket och lämnade cteken i några timmar. Nu vet jag i alla fall att det fungerar med cteken och imorgon skall jag testa med generatorn! tack för all hjälp! Ps hoppas att inte behöva starta tråden: Varför alstrar inte min generator tillräckligt med V?
 15. Okej då förstår jag att det ser lite olika ut. Men pratar vi 10 sek eller 30 min? Märker jag rätt snabbt om skiljerelät fungerar eller väntar jag länge och sen går jag och tittar efter ett tag? Tänker hur snabbt jag kan ägna mig åt felsökning Det verkade inte fungera med cteken heller och sitter och tillverkar nya kablar nu för att se om de är något fel med dom. Annars börjar jag få slut på idéer och funderar på om jag har fått ett måndagsexemplar.
×
×
 • Create New...