Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Jah

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Jah

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack det ska jag kika på direkt!
  2. Hej Har en gammal båt med klassiskt gasregalage från Penta (se bild) I höstas började den krångla genom att inte koppla ur propellern i neutrallt läge. Någon som har erfarenhet av detta? Är det troligast att problemet sitter i spaken eller i drevet? Alla synpunkter mottages. /Jah
  3. Lånar en gammal tråd och hoppas någon läser den. är det samma typ av kondensatorer på denna trots olika färg?
  4. Hej Har ett par wallas 2000 som jag skruvar lite med. Mest för skoj skull. Den ena har ett märkligt fenomen. När jag kopplar in den och startar fläkten så går den en liten stund för att sakta tappa lite fart och sedan stängas av. Efter en liten stund kan man starta den igen med samma fenomen som följd. Det är precis som att man "laddar" upp den för att sedan laddas ur. Det är full kräm in så det är inte spänning eller ström som är felet. Någon med elektronikerfarenhet som känner igen fenomenet?
  5. Tack o bock för all kunskap!
  6. Tack för svar. Båten är en Queen 24 med en V8 och ingen vet vad det är för drev. Lockande med en helt ny spak och inte minst med powertrim i spaken. Frågan är om den kommer sticka ut för mycket i den i övrigt ganska slitna instrumentbrädan. Om jag förstår rätt så kan man välja ett reglage som "passar" båten och ekonomin. Förse den med standardkablar som man i sin tur förser med erforderlig adapter? En fråga om powertrim funktion. Manövrar man bägge trimplan samtidigt eller kan man styra dom individuellt?
  7. Hej Nuvarande gasreglage behöver bytas ut. Det som sitter är ett VP 851600 (se bild). Ska man satsa på något "nyare" eller ska man försöka leta upp något likadant? Är det någon form av standard i dessa så det är rimligt lätt att modell? Någon med erfarenhet som kan ge råd?
  8. Blir till att montera ner och lyfta på durken till våren. Återkommer med vad vi hittar
  9. Är det rent av en slang som man skymtar ansluta i gaveln? Som man kan se är den isolerad så man tänker ju någon form av vattenbehållare?
  10. Inte som jag kunnat spåra. Den sitter dessutom bakom någon form av plywood så väldigt svårt att de något utan att demontera. Det enda man ser är detta...
  11. Hej I en Ancas Queen 24 går det en slang, via en förgrening, från värmaren till någon form av rostfri cylinder. Ur den cylindern går det sedan en slang till utblåset i sittbrunnen. När man kopplar om blåset till den slangen så är det stopp i denna och det kommer inte ut något blås i sittbrunnen. Så man kan ju tänka att den är styrd på något sätt Någon som kan berätta vad det är? Det sitter otroligt illa till och omöjligt o komma åt utan att riva ut. På förhand tack
  12. Hej Ägnar mig att försöka renovera en gammal wallas 2000, mest för skoj skull. Söker kretskortschema för denna. Någon som kan tänkas ha nått sådant sedan gammalt eller som vet något om denna? Söker även schema för kontrollpanelen som saknas. (om någon har en liggandes så köper jag den gärna.) Sökt i andra trådar men den 1800 ser annorlunda ut.
  13. Tack för synpunkter. Som sagt så gäller frågan vilken motorkapacitet som krävs. Vad man sen väljer får bli bli nästa fråga. Vet inte om man kan göra det så enkelt att säga 200 HK oavsett om det är 2x100 eller 1x200? En förutsättning är ju ändå man vill kunna komma upp i plan hyggligt snabbt med lite last. Bra tips att kolla i Fjordklubben. Tack
  14. Som rubriken säger. Vad krävs det för motor i en Fjord 900, 775 eller liknande? Det är ju en tung båt så jag gissar att det kravs lite. Verkar vara högst varierande på den båttypen. Allt från dubbla AD31A till singel KAD44. Alla synpunkter mottages tacksamt.
×
×
  • Skapa nytt...