Jump to content
Saturday 18 May 2024

Vikings

Medlemmar
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Vikings

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, Köpte en båt förra året där den tidigare ägaren har målat botten med vit bottenfärg. Den delen av färgen som inte ligger under vatten är mer grön (mintgrön) än vit, vad kan detta bero på? Båten är målad med Internationals kopparbaserade bottenfärg, kan kopparen göra att det blir grönt? I så fall vilka är mina alternativ om jag vill fortsätta måla med vit bottenfärg men inte mintgröna kanter? Tacksam för svar.
 2. Hur har ni övriga det med ankarspel i aktern på era Polar:er?? Själv har jag ett som sitter monterat i fören men har tankar på att montera en i aktern under våren. Vill höra med er om vilka märken/leverantörer man absolut skall akta sig för, vilken storlek man bör ha på lina osv. Har snöat in på detta ankarspelet, är det något att ha tror ni? ANKARSPEL LEWMAR S900 BB INK FJÄRR
 3. Stort tack för din återkoppling @Pirayan
 4. Tack mkt fina bilder, är till stor hjälp. @Pirayan Hur många liter är kylen på bilden?
 5. Båten uppe för säsongen = planering för modifiering... Ni som har monterat in kylskåpet uppe i sittbrunnen kanske kan hjälpa mig med detta? Jag avser att montera kylen där det idag är ett förvaringsskåp på babord sida. -Vilka utmaningar kan man förvänta sig att stöta på? -Något speciellt kylskåp som passar extra bra/dåligt? (Har kikat på en Coolmatic Cre-80) -Något annat jag bör tänka på när jag ändå är igång, utmaningar med ombyggnation av soffan/lådan till höger om där skåpet i sittbrunnen står idag?
 6. Jag kan nu mer titulera mig ägare av en Polar Monaco 290. Skall bli riktigt spännande och jag kommer säkert komma med flera nyfikna frågor i detta forum, hoppas då på er hjälp😉 I år kommer vi inte genomföra några större förändringar på båten, blir till att montera lite handtag för att underlätta passagen ner i sittbrunnen för mina barn. Samt montering av solcell inkl regulator, lite 12v uttag och div LED belysning.
 7. @Pirayan Stämmer det är den som ligger ute på Blocket nu. sitter lite mindre propellrar på just nu så den skall komma upp i planing ganska lätt. Har inte provkört ännu pga ett impellerbyte. Jag har tidigare endast erfarenhet av lite mindre båtar (runt 6m) och uteslutande med utombordare. Anser mig vara ”hygglig” på det mekaniska så motorn ska jag med lite stöttning nog kunna lösa. Drevet däremot är något helt nytt för mig, är det mekaniskt logiskt så kan man säkert kika på div forum mm för tips & trix misstänker jag? Upplever att båten är i ett OK skick för sin ålder, men ändå att det finns en hel del saker att fixa på den. Varvräknare & knopmätare kass, djuploggen ur funktion, däckstömning måste installeras, osv. Med respekt för att säljare ev kan finnas i forumet här, men vad säger ni om priset 300K. Är det i nivå för modellen, vad tycker ni? Var i båten tycker ni är bästa stället att titta efter fukt? Tack för suverän & snabb återkoppling!
 8. Hej alla, Står inför ett ev köp av en Polar 290 Monaco -90. Någon som har handfasta tips på vad jag absolut inte får glömma att kika efter, dvs vanliga fel på båtmodellen? Motorn (VP AQ570) med sötvattenskylning känns tryggt, eller är det något speciellt och utöver det vanliga jag skall kika efter även där?
×
×
 • Create New...