Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

AEH

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om AEH

  • Placering
    Kadett
  1. Tack, var sitter bränsleregulatorn?
  2. Lite återkoppling. Köpte en ny bränslepump, men det visade sig när jag skulle byta att en kontakt lossnat. Mycket enkelt åtgärdat och nu fungerar motorn som sen ska. Kontakten var lite dold, men lite irriterad på mig själv att jag inte hittade felet tidigare. Får i alla fall lämna tillbaka pumpen.
  3. Stort tack för alla tips- fantastiskt forum! Planerar byta bränslepumpen och återkopplar här när det är gjort.
  4. Tack för tipset- ska kolla det. Tror pumpen är elektrisk med en lågtryck och en högtrycksdel. Carter pump med nummer 23306461. Kostar 9122 kr! Inte helt ovanligt att dessa går sönder tydligen. Fick tips om att hälla en skvätt motorolja i bränslefiltret vid byte av filter på våren för att smörja ordentligt. Går tydligen att byta själv för normalhändig.
  5. Tack för svar Georg! Första gången jag ställer en fråga på forumet o får svar direkt-fantastiskt! Är lite ovan, ska söka efter ditt andra svar. Bränslefiltret är nytt och jag har drenerat förfiltret (stor röd burk med skruv i botten). Var lite jox där faktiskt, men borde inte vara problemet. Tanken har stått med 1/6 under vintern så trodde det först kunde vara kondens. Men efter tankning så samma problem. Skulle säga att pumpen viner och tjuter mer och mer också, men bara ett tag för att sedan tystna. Tråkigt om en sådan relativt ny pump ska gå sönder igen... Ska kolla om Biltema har en tryckmätare också- tack r tipset! Är pumpbyte något en normalkunnig ger sig på själv?
  6. Hej Har en vp 5.7 Gi motor från 2010 som krånglar. Går fint till 2500 rpm och även bra en liten stund över 3000 rpm, men sedan tappar motorn kraft och misständer. Misstänker att det är bränslepumpen. Bytte hela pumpsatsen 2016, och nu 4 år senare verkar det som detta behöver göras igen...vad är det för kvalitet!!? Eller gör jag något fel? Bifogar en fil på ljudet. 2014 bröts pumpen av båtmek. Om det inte går att reklamera så tänkte jag försöka byta själv. Något speciellt jag behöver tänka på vid bytet? Tack o vänlig hälsning 20200521_151945~3.mp4
×
×
  • Skapa nytt...