Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

JonasBr

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om JonasBr

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Följer upp denna tråden lite, min 3.0 överhettar också hela tiden och jag har testat allt jag kan komma på. Den är sötvattenkyld. Jag hittar ingen termostat dock, har verkligen sötvattenkylda 3.0 termostat? Var sitter den isåfall?
  2. Tack för klargörande. Byter till rätt olja 🙂
  3. Jag har köpt 15-40 olja till min Volvo Penta D4 som är VDS 2, men ser i min manual att det bör vara VDS 4.5. Jag vet inte vad VDS betyder, men går det använda den oljan jag köpt eller måste jag leta upp en som har VDS 4.5? Tips var det finns prisvärt alternativ?
  4. Tack, har precis köpt båten så den är på annan ort, men ska kolla så fort jag får möjlighet.
  5. Tack för svar. Det är samma pulserande med motorn igång. En kompis hade en teori att det var en 'givare' som var trasig som gjorde att det skickades in ojämnt med diesel vid högre temp, kan det vara en teori?
  6. Har en värmare i båten av modell Ebersprecher som funkar fint på halv värme. Men när jag ökar värmen så börjar luften som pumpas ut pulsera. Sänker man till halv igen så går den jämnt igen efter ett tag. Känns som att det är nåt som är fel, det borde väl vara jämt flöde även på hög värme? IMG_1516_1.MOV
  7. Tack för bra tips. Jag låt kranarna stå öppna både kallt och varmt och till slut så slutade det skvätta så mycket och blev en jämnare stråle. Men då och då kommer en 'luftskvätt' dock inte hela tiden och inte så mycket att det inte går att leva med.
  8. Jag har en tryckvattenpump av märket SHURflo Pro Blaster och har precis bytt varmvattenberedare. Jag har kopplat ihop allt och fyllt på med vatten. När jag nu öppnar kranarna så kommer det både luft och vatten. Det spottar och skvätter. Både ur kallt och varmt vatten. Jag har försökt hitta nåt sätt att lufta systemet på, om det är det som är problemet, men hittar inget. Det hjälper inte heller att låta vattnet stå på ett tag. Funderar på om det är pumpen som är trasig eller om det är nån brytar som borde bytas. Nån som har liknande erfarenhet eller nåt tips på felsökning eller rättning?
  9. Jag har hittat en båt jag är intresserad av i Sverige, men den är importerad från Norge tidigare. Säljaren kan inte visa att moms är betald i Sverige. Om jag köper den, kan jag bli avkrävd på moms av tullverket då eftersom jag inte kan visa att moms är erlagd i Sverige.
  10. Nu har jag fått igång motorn. Det var samma symptom flera gånger. Jag satte batteriladdare på igen även om jag haft det senaste dygnet och lät den vara några dagar. Kollade även alla säkringar och relä och spände till kablarna ordentligt på polerna. Efter ett par dagar med laddaren provade jag igen och då lät det som att den tände till en gång på tomgång, men gick inte igång. Då satte jag gasreglaget på max och då hostade den igång och gick som en klocka därefter. Jag vill gärna tro att det var dåligt med kräm i batterierna eller glapp nånstans, men det låter inte rimligt eftersom den snurrade runt bra utan att tända. Min andra lekmanna teori är att det är en av bränslepumparna som är på väg att ge upp och att sätta gasreglaget på max fick den att hoppa igång. Har provat att starta den vid två tillfällen efter på tomgång och startar som de ska varje gång. Så problemet verkar löst för stunden, men lite bekymrad över att jag inte vet exakt vad det var.
  11. Tack för tipsen. Det är motorn som avbryter, jag vrider bara nyckel en gång och håller i det läget och då låter det som att den försöker några gånger, men inte tänder.
  12. Var ute och körde med båten för tre veckor sedan, la till och sen har den legat still i tre veckor. Nu startar den inte. Det finns bensin i tanken och batterierna är fulladdade. Låter som att bränslepumparna går tycker jag. Får inte loss bränslefiltret då det sitter som berget, men känns konstigt om det skulle kommit in vatten i tanken på den tiden den legat still. Finns en liten film nedan på hur den låter när vrider om nyckeln. Tacksam för tips. https://youtu.be/3oeODJZAXK4
×
×
  • Skapa nytt...