Jump to content
Saturday 25 May 2024

Hardy24

Medlemmar
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hardy24

 1. Skepp o hoj , Slänger upp en bild på våran!
 2. jag menar Lysekils plattan som är i laminat: https://www.ikea.com/se/sv/p/lysekil-vaeggplatta-dubbelsidig-maessingsfaergad-rostfritt-stalfaerg-20335120/ tyvärr finns den ej i svart utförande längre. Bredd: 119.6 cm Höjd: 55 cm Tjocklek: 0.2 cm Finns i vitt/betong: https://www.ikea.com/se/sv/p/lysekil-vaeggplatta-dubbelsidig-vit-ljusgra-betongmoenstrad-80396399/
 3. Wow, det blev en jädrans fart i tråden 😆 Materialet: sök på IKEA "Väggpanel i laminat" Bearbetning: Man sågar från baksidan (fintandat blad, så fläckningen i materialet blir under) Tillägg: på den båten så monterade jag inte fast den alls pga kom på att när jag monterade instrumenten så fixerades skivan av sig själv. (hade tänk först att skruva fast den med en snygg rostfri i vart hörn) Har faktisk lagat ett instrument hål på den senare båten med samma skiva pga det vart smidigt!
 4. Tjena , vet att tråden är "skit gammal" 😄 men lägger ett litet tips här om någon vill göra som jag gjorde. IKEA har mindre perstorps skivor som tål vatten/värme och är tunna uppskattat ca 1,5 mm. Finns i lite olika färger. Sågas med sticksåg och filas till med fil/sandpapper på kanterna. Jätte enkelt ! Lägger med bilder på min lagning av tidigare båt.
 5. FYI: Har skummat igenom manualen lite lätt nu, och denna är CE klass, B – utanför öppen kust och utomskärs: konstruerad för att kunna genomföra resor utanför kusten då vindstyrkan kan vara upp till och med 8 Beaufort-skalan och den signifikanta våghöjden kan vara upp till och med 4 meter. Alltså hyfsat sjöduglig. Fast denna klassningen kan man tycka lite så och så om, men Nordstar 24 skryter lite om just detta :-) Att vi valde denna var just för att vi sneglat på Targa och Nordstar men fastnade för just utrymmena i Hardyn. Lätt att går in och ur hytten (dubbeldörrar bak). Ute på däcket är det gott om utrymme runt hytten. Sen är förvisso ju inte inredningen lika modern som Nordstar.. Hoppas detta ger dig lite bättre info.
 6. Har tyvärr inga erfarenheter ännu , men lär få. Inköpt just en Hardy 24 fishing i dagarna och kan återkomma nästa vecka när vi fått hem båten. Är smått kär i den iallafall.😏 Det jag läste mig till var att Yanmar motorerna är högt skattade till denna modellen i allfall. Våran har en Penta bestyckning. Det fanns inte så mycket info i svenska forum, lite mera i engelska. (men är lite tunt där ochså)
×
×
 • Create New...