Jump to content
Tuesday 28 May 2024

Skeppstad

Medlemmar
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Skeppstad

 1. Hejsan, bra forum de här, uppskattar den hjälp jag tidigare fått. Här lite nya frågor: Ang bränslefilter: Kör lite drygt 20h-30h (+/- några timmar) senvår-sommar-tidig höst. Bränslefiltret (efter tank och innan motorn) byttes inför säsong 2020. När lagom att byta detta? Bränslefiltret heter Yamaha ABA-FUELF-IL-TR och har ingen sådan där vattenavskiljande kopp. Bättre att ha sådan? Gick inte att skruva av med handkraft (medurs) inför denna säsong. Sett något slags "klämrings-verktyg" på youtube - var köpa dessa? Annars annat verktyg? Ang fast tank (ca 70-80L tror jag): Tanken sitter i aktern och åtkomlig via inspektionslucka, om än ganska trångt. Vilka strategier kan ni tipsa om för att jag på smidigast sätt ska kunna rengöra denna i höst vid upptagning och inför ny säsong? Ser lite skit i botten på den när jag lossat bensingivaren. Gäller båt Uttern S52 tvåtakt Mercury (75hk) från 2004.
 2. Usch ja, samma jobb som jag blev klar med för några veckor sedan. Liknande förutsättningar, motorbåt på trailer. Du kanske är klar nu? Seasea rådde mig lägga epoxy/primer före bottenfärg vilket jag gjorde. Instämmer därefter med vad Mackey och Johan beskriver. Jag var hyggligt noggrann med att rengöra men inte överdrivet. La mer fokus på att rugga till ytan för bra fäste.
 3. Jag får ta en kontakt med dem om det! Tackar för alla svar och hjälp!
 4. Det lustiga är att manualen till motorn rekommenderar dem jag köpt (NGK BUZHW-2)..
 5. Ja, de som sitter i är de du nämner B9HS med bygel. Jag har redan köpt 3 nya av dem jag länkade innan - hos Harry Hansson i Frihamnen/GBG. De har ju den där sidan för Mercury reservdelar. Daniel som jobbar där tog god tid på sig att kolla vilka tändstift han ansåg jag skulle ha och tog fram dessa. Blir ju klart fundersam att ersätta med dessa om det kan påverka lågvarvet som ju redan kan vara lurigt på dessa motorer...fasen...vad hade ni gjort?
 6. Tack ska ni ha för era svar! Mange - du är inne på rätt gissning! Det är en Mercury tvåtakt 75hk från 2004, så ingen purfärsk motor här inte - därav tändstiftets typ - har fått hjälp att välja ut dessa till motorn. Då jag har nära på ingen erfarenhet av att dra åt tändstift så vill jag helst göra det som rekommenderas. Hörs det när brickan trycks ihop (komprimerar?)? Noterat också att de gamla tändstiften har en slags elektrod-bygel medan dessa jag länkade till verkar "platta" utan bygel/stift. Fått uppfattning dessa skall hålla längre..?!
 7. Hejsan, skall byta tändstift till Mercury utombordaren och vill minnas manualen säger att tändstiften ska dras åt med 27nm. Av Biltemas två varianter 5-30nm och 20-110nm, vilken bör jag köpa? Tändstiften jag skall byta till är dessa: https://www.hjertmans.se/produkter/motor-tillbehor/tandstift/tandstift-buzhw-2 Hylsa 21mm? Tack på förhand!
 8. Hejsan, har också en äldre Laxå trailer och söker axel av samma mått som du (mina nuvarande axlar dock drygt 22.5). Funnit något ännu?
×
×
 • Create New...