Jump to content
Monday 05 December 2022

PeterBz

Medlemmar
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About PeterBz

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kul att höra det där med britsen är jag nyfiken att höra med om Jag har batterierna på varsin sida, förstår du tänker på att flytta ena. Ja gamla propellern visade sig även vara slipad på kanterna, en hel del. Vad kör du för propp idag? Har ingen extra utrustning just nu, funderar dock på att köpa en 12v kompressor kylbox så man kan åka iväg några nätter me familjen, frugan sover me kidsen som är 5 & 7 år och jag på solbädden Har funkat ok, funderar även på att skära ut en skumgummi madrass för att få det lite mer bekvämt inför sommaren. Ekolod/plotter blir det också.
 2. Tack för svar Stefan, har tagit av propellern och den har visat sig vara för stor, motorn har gåtts igenom på verkstad och den va ok, har köpt en ny propp Är du nöjd med båten för övrigt? Första sommaren för mig med den och med snabbare accelereration så hoppasjag att jag kommer bli ännu mer nöjd nästa sommar
 3. Köpte hem en 4 bladig Solas idag, 17" enligt ök me killen på propellertrim ska bli mkt spännande å se skillnaden nästa sommar
 4. Har köpt en 620 i somras och funkar helt ok me en familj på två barn på 5 och 7 att sova i en helg. Testade du 4 bladig propp nångång? Tänkte införskaffa en sådan till nästa säsong.
 5. Sa 19 iaf resten skulle vi höras närmare om
 6. Ringde propellertrim nu och dom rekommenderade även som du Solas 4 bladig 😃
 7. 21, antar att det är stigning ? Rätta mig om jag har fel men med en stor propp + hög stigning kan vara orsaken till att den är riktigt seg att plana?
 8. https://www.mercurymarine.com/sv/se/propellers/sport-series/mirage-plus/
 9. Har tagit upp båten nu, propellern heter: Mercury Mirage Plus beteckning: 48-13702 21P säger det något? kunde inte ladda upp bilderna ja tog då dom blev för stora från iPhone.
 10. Tack för det😃 Han sa dock en sak, "båten är för liten för att åka ut me på öppet hav" det går inte riktigt ihop för mig om man ska ut på dagsutflykter 🙈 Gävlebukten är förvisso inte känd för att vara spegelblank men nog står en sån här båt ut me lite sjö allt?, skulle aldrig ge mig ut i storm
 11. Det gick sådär, Han körde full gas direkt och vände ganska snabbt och sa "propellern är för stor den orkar inte driva "......en service sen så har jag ett samarbete med propellertrim i sthlm så vi ska hitta en bra propp till dig ska du se. Notera att denna båtmek själv har 3 båtar varav en som är ökänd i Gävle med sina 3000 hk och man hör över hela stan när han är ute och kör så jag får hoppas han har koll.... Jag insisterade på (efter läst runt på alla forum, era svar etc att jag ville ha en 4 bladig propp, just för att plana snabbare. Han skrattande lite och sa att ja verkar bestämd på det och sa sen att vi får se. På väg hem låg den i 30 knop på 3500 varv efter en startsträcka Gävle - Sundsvall innan jag kom dit, typ.
 12. Drevet för övrigt trimmat in helt Vad många snälla människor det finns i båtlivet uppskattar verkligen dina tips, har faktiskt ringt och pratat med en båtmek. Här i Gävle som ska följa med på en provtur ikväll och se va som inte stämmer ska kolla varvtal då (maxfart antar jag)?
×
×
 • Create New...