Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

esteen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om esteen

  • Placering
    Kadett
  1. De hoppade igång efter att jag kört i 30 minuter... Oklart vad som var fel men ingen säkring var det i alla fall.
  2. Jag har en MAG 350MPI där varvräknare och hastighetsmätare inte fungerar efter vintern. Nu har jag även en VesselView mobile och där syns all data så motorn sänder ut det. Någon som kan ha någon idé om vad som kan vara fel? Tack på förhand!
  3. Jo, det kan nog finnas flera orsaker så jag får nog testa några fler gånger. Jag har inte räknat ut förbrukningen själv så gaspådrag etc. är med. Jag tankade fullt och ställde in att tanken var full (140L) och när jag kom tillbaka så skulle det vara 73L kvar enligt plotter än men det gick i 98L. Men även tank mätaren sjunker lägre än halva tanken (1/4) när plottern säger att det är halv tank kvar.
  4. Jag har en 23 fots daycruiser med en MAG 350 MPI och har noterat att förbrukningen som jag får upp i min Garmin plotter via en smartcraft gateway inte stämmer med verkliga förbrukningen. Åkte här om dagen en tur på ca. 45 nm med full tank från start. I plottern så låg förbrukningen på 1,5-1,7 L/nm vilket känns fullt rimligt och utifrån det och vad plottern visade så borde jag fått i runt 70 liter när jag kom tillbaka men jag fick i 100 liter. I och med det så var det en diff. på 30 liter vilket känns väldigt mycket och 100 liter på 45 nm känns på tok för högt. Någon som har något förslag på vad som kan vara fel/orsak? Tycker att värdena som plottern får borde stämma då de kommer från motorn... Tack på förhand!
  5. De ska jag titta på också. Tackar för svaret!
  6. Hej! Försökte väcka liv i en tio år gammal tråd igår men var nog ingen som läste den så jag skapar en ny. Har sneglat lite på några begagnade 620 från -07. Skulle vara kul att hör kommentarer från någon som faktiskt äger en sådan. Någon som gör det och vill dela med er av era erfarenheter när det gäller den här båten. Idag har jag en Örnvik 555 Commander med en 115 HK Optimax och är supernöjd men vi vill nu ha en lite mer "ombonad" båt och en liten ruff som i alla fall barnen kan krypa in i. Eventuellt så kanske vi sover i den någon natt också. Vill ha en båt som vi kan sova i men även dra ring och wakeboard med. Tackar på förhand! //Mats
  7. Tänkte väcka liv i den här tråden. Har sneglat lite på några begagnade 620 från -07. Skulle vara kul att hör kommentarer från någon som faktiskt äger en sådan. Någon som gör det och vill dela med er av era erfarenheter när det gäller den här båten. Idag har jag en Örnvik 555 Commander med en 115 HK Optimax och är supernöjd men vi vill nu ha en lite mer "ombonad" båt och en liten ruff som i alla fall barnen kan krypa in i. Eventuellt så kanske vi sover i den någon natt också. Tackar på förhand! //Mats
  8. Någon som har koll på om det finns något ekolog med smartcraftanslutning så man kan få fram motordata från en 115hk optimax?
  9. Hej! Vi funderar på att köpa en Uttern 5602 exclusive i fint skick från 2000. Motorn är dock en 2-takt Mariner 90 Hk från -99. De begär 90 000 inkl. 30 vagn. Är det för dyrt och bör man undvika en så gammal motor? Vår budget är Max 100 000.
×
×
  • Skapa nytt...