Jump to content
Sunday 29 January 2023

perraiskogen

Medlemmar
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About perraiskogen

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sen var babords motor segare i starten. Antagligen batteri och eller startmotor. Men gick inte att starta utan att glöda, även om dom hade gått någon minut tidigare. Styrbord motor gick fortare på starten och startade utan gödning.
 2. Enligt ägaren var bälgar osv ganska nybytta, men finns väl fler ställen vattnet kommer in.. Har setat bensinmotorer i den tidigare, men någon tidigare ägare hade lyft i 2 st vp diesel 6:or i den. Så vet inte hur eller var installationen är gjord
 3. Hejsan. Var iväg och tittade på en 31 fots båt i veckan. Blev ingen affär då det var en del som inte stämde mellan annons och verklighet. Dels var det mindre motorer i båten, sen var det i sämre skick.. Men men, dels läckte den in vatten någonstans runt/i drevskölden på ena motorn, vilket var helt normalt enligt ägaren.. Men sen utanpå drevsköldarna så satt det en klump kvar på ena, men verkar vara helt bort rostad på andra. Den som sitter kvar håller på att släppa den med..
 4. Vad är det för trailer och vikt på båten? Är ju helt andra tegler när det gäller vikter osv när det handlar om båttrailer mot vanlig släpvagn
 5. Hejsan på er alla. Håller på att bygga om/renovera en gammal stålbåt. Sitter en ford lehman 4,1 liters diesel i den. Tidigare har det varit så att avgaser/kylvatten gått ut i botten på båten i aktern. Men sen har någon svetsar igen hålet och dragit upp ett rör så det går som ett U genom aktern och sen slutar röret över vattenytan. Så jag tänkte höra med er om vad ni tycker är bäst och varför. Tänkte vinkla om och förlänga röret under vattenytan, så det blir en tystare gång. Eller ska man göra på något annat sätt? Lära torra avgaser och dumpa kylvattnet genom skrovet? Kommer bilder i morgon på hur allt ser ut.
 6. Men den "spärren" du hr ca mitt på klumpen du skruvade bort. Är inte det utlösningen? Du drar ut den och sitter väl antagligen en fjäder ovanför som då trycker ner ventilen i släckaren.
 7. Om du inte har någon tillgång till kalk i båten, kan det inte vara hussvamp. Den behöver nämligen kalk för att inte bli förgiftad när den bryter ner trä.
 8. Om den ska kunna trycka ner så mycket diesel genom en cylinder, borde den vara stendöd. Bara prova att släppa på ett spridarrör i taget medans den går. Minskar den ungefär lika mycket i varv på alla cylindrarna så har du inge större fel där. Utan skulle nog tippa på tex trasig matarpump ( om den siter skruvad i blocket) eller något annat knas med insprutningspumpen.
 9. Har du rätt tändning, ventilspel osv?
 10. Du har fått tillbaka tändkablarna i rätt ordning? 1-3-4-2. Ventilspelet är kollat efter nya packningen blivit monterad?
 11. Kan även vara att du spolat in skiten från motorn i värmeväxlaren, så du tappat lite av funktionen på den. Men det är väl bara att prova tappa ur lite vatten och sen i med lite mer rent vatten så du närmar dig mot 50%. Kan ju även vara termostaten som inte riktigt öppnar till fullt flöde efter kokningen.
 12. Du kan inte haft påhälsning av någon/några som fyllt motorn med vatten för att jävlas?? Ligger den i söt/saltvatten? Kolla om du har likvärdigt vatten i motorn, så du vet att det kommer utifrån. Bara en tanke..
 13. Om det är ett typ vanligt pappersfilter, så har jag då aldrig varit med om att vattnet skulle ha stannat kvar och täppt till det. Utan då har du nog problemet någon annan stans. Kom felet plötsligt eller krypande. Om den gick bra förra året, men inte nu efter vintern, skulle jag tippa på bränsleutfällningar i förgasaren, blir ett vitt pulver/smet av dagens bensin om den står för länge. Då är det bara att ta isär och blåsa rent alla munstycken osv så fungerar den bra igen.
 14. Tycker det ser ut som navet sitter kvar ja... Ta en vinkelslip och kapa försiktigt ett spår i hylsan/navet, så kommer den att släppa, så får du sen skaffa en bättre propeller
 15. Vattenpumpen/cirkulationspumpen. Termostaten.
×
×
 • Create New...