Jump to content
Sunday 02 October 2022

Ryds_hajen_yamaha60hk

Medlemmar
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ryds_hajen_yamaha60hk

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hade en som är lite mer kunnig på motorer kolla på den idag. Verkar som att det fattas en plug på förgasaren. Får för odlingen tjuv luft från den. Problemet pluggen har utgått från Yamaha 😪 trött på detta. Fått erbjudande att köpa begad förgasare från en 55 hk motor ser likadana ut som mina. Kostnad 1000 kr är det värt det?
 2. Japp ny bensin, samt nu bensin tank och slang är inköpta.
 3. Tack ska kolla det på torsdag kommer återkomma med svar
 4. Hej, Båt motorn jag har är en Yamaha 60 hk från 1983. Hur kollar jag om förgasaren är synkad och hur kollar jag om tomgången är korrekt? Vilka verktyg behövs?
 5. Hej, Har kört fast! Min motor krånglar, den fungerar med chok men dör på tomgång. Historian är lång men kort sammanfattning. Motorn har sen jag köpte den alltid krånglat när man skulle ta den i plan. Då dog den. Åtgärder jag gjort är att jag rengjort förgasaren, bytt bensinfilter och bensin pump, bytt soppa tank och slang.. Men den krånglar fortsatt. Lagat upp video på Youtube Tacksam för all hjälp!! Vem löser har lösningen till detta mysterium?? Vart justerar man tomgången på förgasaren?
 6. Ska göra det imorgon. Hitta den nyss men även läst att den ka se inte löser det som ärgat. Där av frågan!
 7. Sitter med min förgasare isärplockad och undrar vilket rengöringsmedel folk rekommenderar?? Det har ärgat på vissa ställen.
 8. Tack för all hjälp har nu gjort om testet och fick 11bar i båda cylindern med båda stift ute.
 9. Tack för tipset ska testa det imorgon. Återkommer med det nya värden. Laddar batteriet idag så vi har optimala föresättningar.
 10. Tack jag ska testa det imorgon, laddar batteriet idag. Återkommer med den nya mätningen imorgon.
 11. Nej, jag vet inte om batteriet var fullt laddat, men det tror jag inte. Stiften borta på den jag mätte men den andra satt kvar. Men inte tändhattarna på nån. Ska man ha full chok när man gör det det visste jag inte. Hade lite gas bara. Motorn var kall. Ska göra om det med det som du berätta nu imorgon. Men tändhattarna ska väll inte va på?
 12. Hej, min motor har dålig kraft. Gjorde komp test och fick resultatet 7,5 i övre och 6,5 i undre. Är det ett jätte dåligt resultat? Motorn är en Yamaha 60 hk från 83. Är det värt att göra något om kompet är dåligt??
 13. Tack för ditt svar @raol jag ska defentift göra detta. Har du några tankar kring varför den inte hade någon kraft? Kan det bero på att den inte kylde?
 14. Hej, köpte min första båt i vintras. Enligt säljaren i köp läge aldrig vart problem med motor. Sjösatt idag och det kommer ingen kylarstråle. Jag reflekterade inte mer över det utan provade båten och den vill inte plana heller med en 60 hk yamaha - 2 takt från 93(enligt föra ägare). Sen dog motorn men den starta sen och tog mig då i hamn. Har lärt mig på efterhand att man inte ska köra utan stålene. Men nu har jag 3 problem. Nr 1 motor Kyler inte förstår att jag ska byta inpeller eller kan det vara andra problem? Men varför hade motorn ingen kraft? Vad kan det bero på? Komp problem? Hur mäter man det isåfall? Samt kan jag ha förstör mer i motorn för att jag körde utan STRÅLE? Bara för all info det rann vatten men ingen stråle. SNÄLLA HJÄLP!
×
×
 • Create New...