Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Boko57

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    176
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Boko57

  • Placering
    Örlogskapten

Mina båtar

  • Båtens namn
    Flipper 700

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för värdefull info. Biltema pumpen så bra ut men den fick vara max 20 cm över tank. Min pump idag är nog 40 cm över tank.
  2. Jag har inga data på el pumpen så det är därför jag frågar. AQ171A är bestyckad med i vanlig ordning 2 st Solex PAI förgasare. Så frågan är ungefär vilka data en el pump bör ha för att mata en AQ171.
  3. Jag har en AQ171 med elektrisk bränslepump som någon satt dit. Jag misstänker att bränslepumpen är för stark och matar för mycket till förgasarna Har någon en uppfattning om vilken spec en universal bränslepump för en AQ171 bör ha?
  4. Tid Kvar: 2 månader och 13 dagar

    • Köpes
    • Begagnad

    Har du en AQ171 motor liggande så är jag intresserad att köpa den. Även AQ151 kan möjligen vara av intresse.

    INGET VÄRDE SPECIFIERAT

    Stockholm, Please select a region, state or province. - SE

  5. Vilka säljer Berglunds limpor? Har inte hittat var dessa går att få tag i.
  6. Så kan man göra naturligtvis. Tänkte om någon redan gjort bytet och kunde rekommendera vilken slang som man kunde modifiera. Annars måste jag ta bort slangen och då måste kylvätskan dräneras. Hade velat undvika detta just nu. Konstigt att ingen verkar eftertillverka denna slang.
  7. Jag undrar om någon har tips på hur man ska ersätta kylslangen VP 855688 som har utgått för min AQ171? Det borde väl gå att hitta liknande slang någonstans som ersättning och någon borde ha bytt denna kan man tycka.
  8. Ok, Finns det något omdöme om hur bra dessa limpor är? Rostfritt låter som det ska hålla livet ut.
  9. Jag har en båt med AQ171 motor som är i utmärkt skick vilket även gäller avgaslimpan. Dock någon gång i framtiden så kommer det säkert bli aktuellt att se sig efter en ny avgaslimpa. Volvo Penta har ju varit "snälla" och lagt ned tillverkningen av avgaslimpor till AQ171. Jag undrar därför vilka ersättningsalternativ det finns? Är det någon som nytillverkar limpor för denna motor? Att köpa en begagnad kan man naturligtvis göra på EBay men det är varken billigt eller enkelt eftersom skicket är svårt att bedöma. Finna det nytillverkning utomlands av avgaslimpor?
  10. Jag hittade i arkivet en bild på givaren faktisk.
  11. Tack! Du gav mig verktygen att rätta till detta tror jag. Det verkar som mätaren visar för mycket vilket kanske beror på att man bytt t ex givaren någon gång och då struntat i att köpa tillhörande instrument eller tvärtom. Jag får väl mäta vid full tank så får jag en uppfattning om vad givaren ger. Är det standard skulle jag kanske kunna köpa nytt instrument och få det att funka direkt.
  12. Tankmätare i min Flipper 700 är synnerligen oprecis. Den visar full tank redan när tanken är fylld till 75% och sedan vid full tank så har den slagit i taken sedan länge. Kan jag kompensera felvisningen på tankmätaren på instrumentpanelen? Det lockar inte att riva upp och ta bort tankgivaren etc. Hur funkar dessa instrument? Minskar motståndet när tanken fylls eller är det tvärtom?
  13. Smart. Jag är nog inte så tekniskt kunnig att jag skulle kunna få ihop detta själv dock.
  14. Här är ett exempel från Banggood där mätare med sensor och display kan köpas för en struntsumma. Dock förefaller den vara för vatten och det står inte vad den för övrigt tål för vätskor. https://www.banggood.com/sv/LCD-Display-Digital-Flow-MeterBrass-Flow-Sensor-Temperature-Measuring-YF-B7-Hall-Sensor-Meter-Switch-p-1433460.html?utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_organic&gmcCountry=SE&utm_content=minha&utm_campaign=minha-se-sv-pc&currency=SEK&cur_warehouse=CN&createTmp=1&utm_source=googleshopping&utm_medium=cpc_union&utm_content=sandra&utm_campaign=sandra-ssc-se-sv-all-0417-re0421&ad_id=343621270724&gclid=CjwKCAjwo4mIBhBsEiwAKgzXOJW10vitnPav6GT3qi5Nts7qdZl09dOLEa0H4jQkXmf8V89FU1KvjRoCsN8QAvD_BwE Jag ställde en fråga om denna flödesmätare till Banggoods chat och de lovade att återkommer er mail med mer info.
  15. Finns det någon som köpt en billig flödesmätare med display för bensin på t ex Wish, Amazon, mm? Skulle vilja ha en som kan mäta hur många liter bensin jag gör av per timme. När man googlar så kommer det fram en massa olika förslag men informationen är rätt knapphändig om de t ex tål bensin etc.
×
×
  • Skapa nytt...