Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

newwave

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    111
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av newwave

  1. Jag kan tycka att en nyare motor borde ha blivit betydligt lättare genom att man tar ut mer effekt och kan få så vis minska vikten men det verkar inte vara så. Förgasare har väll alltid strulat med gammal bensin som får stå en längre och skapar belägning etc. Vore skönt att slippa kan jag känna. men om det inte skett såp mycket teknikutveckling så förklarar väll varför en begagnad motor nästan kostar lika mycket som en ny.
  2. Vad är det för skillnad mellan ny och en 10 år gammal fyrtaktare (6 hk)? Varför har dessa otiter fortfarande förgasare är en annan fundering?
  3. Det är erlandssons brygga. Ja det kanske väst att åka förbi. säg att det är 80 % laddning. Är det självurladdning då? Minns att de sa att de laddade batterierna innan vintern.
  4. Skulle jag be om nya så har de garanterat laddat upp batterierna så de fått bättre värden. Har tyvärr en bit till affären.
  5. Hej, köpte två nya batterier och när jag kom hem så mätte jag 12,53V. Är det ok på ett nytt batteri eller kan det ha tagit skada? mvh
  6. Hej, Någon med erfarenhet av Biltemas hårda bottenfärg - biocidfri. Gissar att den är rätt ny i sortimentet. Mvh
  7. Kabeln är markerad ned ”temp” så jag förutsätter at det är en tempgivare. Jag har en till givare på andra sida toppen där termostaten sitter. Tänkte att det är oljetrycksgivaren. Markerade platsen i bilden nedan. Obs ej bild på min motor
  8. Vet inte vad det är för givare. Har ingen bild på min motor men tog en från nätet där jag markerat var givaren sitter.
  9. Kan konstatera att lampan är hel och inte kopplad till jord. Hittar inte ens jordkabeln så gissar att någon har varit här och felsökt tidigare. Den ger 12 v när tändningen är på så gissar att kabelvägen är hel.
  10. Hej, på min gamla md5 så har tempmätaren och tempgivaren aldrig fungerat. Eftersom det är en viktig funktion att motorn inte går varm så tänkte jag försöka få Ordning på det. Kan någon ge tips på om det går att mäta eller hur jag kan kontrollera Givaren på motorn? själva instrumentet har både lampa och analogt instrument men inget fungerar och lampan lyser ej när tändningen är på. Dock så ser det ut som ett ormbo med kablar vid instrumenten så jag vill röra så lite som möjligt. stort tack på förhand
  11. Tänkte mig något som man kan flytta runt på båten / bryggan för att på så sätt få fåglarna att inte vänja sig. Kanske ska börja med CD skivor bara för att testa.
  12. Hej alla, Jag ligger längst ut på bryggan och sedan förra året så har min båt blivit favoritplats för fåglar. Vad är enklast och smidigaste tipset för att skrämma iväg fåglarna så man kan få slippa ställa sig och storstäda båten varje gång? Hur väl fungerar uggla/uv med vridbart huvud eller har ni några andra enkare tips? Stort tack
  13. Halloj, Båtsäsongen igång och det vore trevligt med rena dynor i segelbåten. Går inte att ta av klädseln utan tänkte då om det finns våtdammsugare för tvättmedel som man kan hyra? Får man bort all fukt då tror ni? Någon som har erfarenhet? Mvh
  14. Tack, men kikar jag på bilder på Fenix med MD5 så sitter inte den ”L” formade varianten monterad. Har hittat två båten på nätet.
  15. Vad är det för skillnad mellan dessa produkter? Båda heter Martec plus och är till en MD5? Ena värmeväxlaren har form som cylinder och den andra ”L” - formad. Bilderna är tagna från Martec hemsida.
  16. Sant.. glömmer bort att man kan bygga saker själv i dessa tider
  17. Skulle behöva ett sött att transportera gummibåt av mindre modell på båtklubben. Upptagningsvagn känns klumpig och dyr. Funderade på en vagn för kanoter men vad jag kunde se så skulle båten ta i hjulen. Någon har tips?
  18. Eftersom de mäter gifterna på båtbotten så kan jag inte ”måla” över. Det skulle fortsatt ge utslag. Har lagt 40-50 timmar på att sanera botten.. Måste jag göra något så avslutas mitt båtliv tyvärr
  19. Yes, köpte denna produkt 2019. Nu har man mätt och min båt gav höga värden på Zink. Slipade bort allt ända ner till gelcoaten. Känns lite snopet när man trodde att man gjort allt rätt! Läste visserligen inne innehållsförteckningen om jag ska vara ärlig.
  20. Har tidigare tagit bort all bottenfärg och målat med Biltemas epoxiprimer. Har idag ingen bottenfärg då jag ligger i Mälaren. Noterade att Biltemas epoxi innehåller zink (Biltema har kommit med en ny produkt förra året som är zinkfri men jag har den”gamla”) Tror ni detta kan bli ett problem hos båtklubbar?
  21. Har en sportyak och den är av hårdplast. Nackdelen är att den repar skrovet. Därav uppblåsbar!
  22. Vilka vertyg är det som inte används i dessa satser? Försökt skriva ner det jag brukar använda men listan blir kort. Har kort erfarenhet av "meckande" sedan blir man ganska nollstäld när man ska komma på vad man brugar använda. Vill ju inte släpa på sådan som inte används.
  23. Förlåt jag var lite otydlig. Jag tänkte inte ha med verktygen ut med båten utan en bra sats när båten ska fixas på land men även funkar allround på bil,hus etc. skönt med en box som har det man behöver så man slipper släpa in och ut ur bilen etc.
×
×
  • Skapa nytt...