Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

PerkinsT6354

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om PerkinsT6354

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Vi fick tag på en ny startmotor för 2550 kr plus 125 kr frakt hos Traktordelar.net. Annat det än Malte Månsson/Perkins som ville ha 19.200 kr ex moms.. Slutet gott, allting gott..
  2. På båtsemester i Dalslands kanal och Värmlands sjösystem så lägger naturligtvis startmotorn av (kortslutning). Vi efterlyser därmed en begagnad startmotor till en Perkins 6.354. Förmodligen fel forum, men nöden har ingen lag, det brådskar..
  3. Nog för att man är härdad som båtägare men när jag skulle betala dieseln på sjömacken i Vänersborg i går innan vi gick ut på Vänern så trodde jag att jag hörde fel. Dieseln kostade 19.20 !!! När vi sedan kom till Sunnanå så kostade samma diesel 15.81. En liten varning alltså till er som skall norrut på Vänern, om möjligt, vänta med att tanka tills ni kommer till Sunnanå eller någon annan hamn i Vänern. Vi hade sparat 1500 spänn om vi vetat detta och tankat i Sunnamå istället. Noterbart är också att man på sjömacken i Vänersborg inte har en enda skylt med vad bränslet kostar, man får gå in och fråga i kassan.. Nu tycker säkert en och annan att man är gnällig, men jag gillar inte ocker..
  4. Det man ser bakom propellern i tunneln är hela motorn. Propeller sitter direkt på ankarets axel alltså.
  5. Motorn sitter ju i tunneln under vatten, så det är bara att lyfta båten igen. Gjorde detta häromveckan och bogpropellern satt då fast. Vred till den och den släppte då och snurrade sedan lätt. Vågade inte riva isär den med risk för att inte få den tät igen. Men den kanske redan har tagit in vatten. Får som sagt lyfta båten igen i veckan och se om jag får tag i någon kunnig på området som kan titta på den.
  6. 12V och 24V har inget med varandra att göra, två helt separata system. Menade att fördelaren skulle sitta mellan de två olika stora 24V-paketen. Men jag tror att jag går på din linje och lyfter ur det mindre 24V batteripaketet och kör bogpropeller på startbatterierna. Den används ju när maskinerna är i gång och lär ju inte dra ur 2x140A. Tack för hjälp.
  7. Tack för svar, då river vi ut skräpet. Det finns ett rejält relä till bogpropeller som klickar när man rör joysticken. Motor snurrar dock inte. Har försökt att koppla förbi relä med ström direkt till motor, men det blixtrar bara litet blygsamt. Misstänkter att motor gjort sitt och jag får försöka att klura ut vad det är för fabrikat på bogpropeller och skaffa nytt. Stort tack för tips och hjälp. Trevlig midsommar.
  8. Ja, den ena maskinen laddar 12V förbrukningsbatterier. Det finns en blå dosa med två halvtjocka kablar monterad på väggen i motorrummet. Förmodar att detta är den batterifördelare Georg_Ohm pratar om. Antar att de båda 24V batteripaketen då parallellkopplas och denna fördelare sitter mellan pluspolerna på båda paketen?
  9. 1. Jag har två st 24V batteripaket i båten. Det ena paketet är startbatterier på 2x140A, det andra till bogpropeller är på 2x80A. Dessa båda skall laddas av samma generator, men samtidigt vara separerade från varandras system vi användning så att t ex. bogpropeller inte drar ur startbatterierna. Hur kopplar jag lämpligast detta? 2. En annan fundering, slutar generatorn att ladda när det mindre batteripaketet är fullt, så att det större aldrig bli riktigt fulladdat, eller är det kanske tvärtom så att generatorn fortsätter att ladda tills det större batteripaketet är fulladdat, med risk för överladdning av det mindre paketet?
  10. Hej. Tänkte ta hjälp av den samlade expertisen i forumet för att klura ut vad det är som jag hittat i kölsvinet på vår nyinköpta båt. En svart plastbox storlek A4 ungefär, märkt: Unit: 900-156 Volts: 12-24 Ser.No: 8090-21 I boxen sitter elektronik och i nederkant hänger en pendel i form av en rund vit plastskiva som har fyra kopparspolar i kors. Någon som vet vad detta är? Fick ett tips om att det kunde vara en styrenhet till en äldre bogpropeller? Det sitter nämligen en äldre bogpropeller i båten som inte fungerar. Om någon vet vad det är för fabrikat på denna så är jag tacksam för tips. Ulf
×
×
  • Skapa nytt...