Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

kpatrik

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om kpatrik

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Nu har jag återigen hittat ett intressant objekt, i en J17. Den verkar vara smidig och enkel, och har läst en del om den. Verkar som att den klarar av lite hårdare vindar också utan att man känner sig allt för orolig? http://btold.lokus.se/Visa/Kalmar/Motor/Bat/Valvardad-segelbat-J17-_8411243/?SC=1&SC_T=4&SC_S=2&SC_L=8&AC=1&AH=1&AB=1&AO=1&AT=1&AM=1&AA=1&AJ=1&AS=1&AS_S=1&AS_P=2&AS_T=4&SF=1&SF_C=48&SF_P=48&SP=1&SP_I=3&SP_C=48 Ovan är länken i fråga. Utombordare på 4,5hk. Står i dagsläget på vagga i Västervik. Hur skulle man enklast frakta hem denna till Kalmar? (ca 15 mil enkel resa)
  2. Mycket bra. Jag kommer att avstå köp på den. 🙂
  3. Hej alla, tack för alla goda tips, både kring segelbåtar men också cyklar 🙂 jag har inte köpt någonting än, men fick ett förslag idag som jag funderar på. Båten i fråga: en Danboat 23. Denna har 2 st försegel, ett i bättre skick och ett i sämre. Även ett storsegel ingår som är i OK skick men inte nytt. Den har stått på land i år, och måste bottenmålas. Behöver även byta ut lite linor m.m. Båten har en vire inombordare som enligt ägaren är servad och snurrar fint. I länken nedan har jag tagit bilder på hur den ser ut, kan någon vänlig skäl kika på dessa och säga till mig om det är värt att köpa denna? https://www.dropbox.com/sh/0ds3ohwcld7c7t7/AABC-ma-fC63divTHBNpWubua?dl=0
  4. Tack för svaret, och skönt att stor+rullfock räcker. Då kan man köpa på sig mer efter hand. Som du säger ser viggen välskött ut. Jag kommer förmodligen att kika på båda två, ta lite bilder m.m och återkomma här. Fördelen med Tur 80 är långkölad vilket gör att man kan gå grundare, samt mindre känslig för bottenkänningar som du nämner. Kanske är bra för en nybörjare? 🙂 Tack!
  5. Jag kommer kontrollera segel och annat, och även ta bilder! Återkommer. Har hittat denna också: http://batnet.se/batmarknad/sok/annons.php?annonsid=97558&kid=3&tid= Tur 80, aldrig sett innan, någon som har erfarenhet? Enligt ägare finns bara försegel på rulle samt storsegel. Det räcker väl knappast? Tack!
  6. Stort tack för alla svaren, ni är ju underbara alltså! Förstår att inombordare kanske är att föredra, men då bör man rimligtvis fråga efter protokoll för service osv? Så att man inte köper grisen i säcken :-) Ska åka och kolla på en Albin Viggen -76 (https://www.blocket.se/Kalmar/Albin_Viggin_80005266.htm) Killen som äger båten i fråga har ingen större erfarenhet Vilka relevanta frågor kan jag ställa? Känns som en bra första-båt att börja med med tanke på priset? Jag har ju inte seglat så mycket och osäker på om det är något jag vill fortsätta med längre fram, därför känns det bra med en mindre och billigare båt. Vad tror ni?
  7. Hej och tack! Okej, ja, jag har nog blivit lite "rubbad" av att ha läst div. historier här på forumet. Tycker att man hör många som klagar på att inombordare är dyrt och krångligt, dessutom svårskruvat. Just det med att plocka bort den lätt är en stor fördel för min del. Jag kommer förvara båten hemma i garaget under vintern, men måste bort med motorn då det inte är överdrivet varmt (motorn får stå uppvärmt istället), och då jag inte har någon kran hemma så känns det krångligt att plocka upp inombordaren. Är dock öppen för inombordare också om det dyker upp något intressant! Tack för tipset kring Viggen, IF och Maxi77. Håller med om att Viggen verkar lite mindre, samtidigt kostar den i princip ingenting. Hittade denna på blocket tex: https://www.blocket.se/Kalmar/Albin_Viggin_80005266.htm Kan det vara något? Ska ta och kika in dom lite mer, och bör nog kanske kika mer på inombordare. Tack så mycket! Hej! Tack så mycket för svaret och bra tips om att gå längs bryggorna. Som du säger så är ju dom flesta småbåtsägare snälla och hjälpsamma verkar det som. Tack! Ska kika in Express. Alltid fördel om det är nära Kalmar!
  8. Hej! Efter att ha testat på att segla ett par gånger är jag nu själv sugen på att köpa mig en segelbåt. Har kikat in följande: Maxi 77 Ohlson 22 Albin Viggen Albin Vega IF Amigo 27 Storfidra Båten ska kunna manövreras av 2 pers, mig själv och min sambo. Andra krav: Utombordare Möjlighet till övernattning Stabil och säker Bra för nybörjare Vi kommer mestadels segla mellan Kalmar - Öland, men även en del längre turer förhoppningsvis, dock endast inomskärs. Båtarna jag listat ovan är vad jag läst är bra, men kom gärna med andra förslag också, samt fördelar/nackdelar med de jag listat ovan. Bra om den inte är för dyr heller - det är mest för att känna av intresset. Kanske runt 30 000kr om det är möjligt att hitta en hyfsad båt för dom pengarna? Kan skruva och snickra själv så mindre renoveringar skall inte vara några problem. /P
×
×
  • Skapa nytt...